Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numărul accidentelor grave în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Potrivit datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în acest interval de timp, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor.

Majoritatea accidentelor s-au produs din vina conducătorilor de trotinete

Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi circulaţia pe sens opus.
Cu toate acestea, este de presupus că numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, având în vedere faptul că singurele evenimente care sunt evidenţiate din perspectivă statistică sunt cele soldate cu victime, soluţionate de către Poliţie. Este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate.
“Trotineta electrică a devenit în ultimii ani un mijloc de transport din ce în ce mai popular, datorită avantajelor pe care le oferă. Datele ne arată însă că trebuie să fim atenţi la riscurile pe care ni le asumăm atunci când apelăm la această alternativă”, a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR, citat de Agerpres.
“Având în vedere toate acestea, mai mulţi asigurători au venit în sprijinul clienţilor, oferind produse de asigurare care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute”, se menţionează în comunicat.

Dacă o persoană care circulă cu trotineta electrică accidentează pe cineva, costurile financiare pot fi preluate de asigurător

Aşadar, în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă o daună materială, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurător, în limita de răspundere acoperită prin poliţa achiziţionată.
Totodată, dacă o asigurare de răspundere civilă dedicată trotinetelor ajută atunci când accidentul s-a produs din vina conducătorului acesteia, provocând daune unor terţi, pentru cel vinovat, o poliţă de asigurare de accidente persoane, de sănătate sau de viaţă poate fi o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale.
“Aceste date ne arată importanţa asigurărilor, cu atât mai mult cu cât traficul se aglomerează odată cu reînceperea şcolilor. Poliţele de asigurare pot reprezenta un sprijin important pentru toţi participanţii la trafic, în cazul producerii unui incident nefericit”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.
Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe din anul 2007.

Acasa
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Hotii astia de neam ( UNSAR) manipuleaza si se joaca cu cifrele pt. a mai stoarce/mulge niste bani prin asigurari obligatorii impuse in viitor pt. biciclisti si trotinetisti care pot comite accidente serioase foarte rar, aproape imposibil !!!. Mai multe accidente se intampla din cauza tiglelor, turturilor de gheata, zapezilor inghetate, care cad de pe acoperisurile caselor sau tencuielile degradate pe trecatori ( pietoni) . Din cauza vaccinurilor anticovid dovedite cu efecte adverse enorme ( bombe cu ceas pt. organisme ) au crescut si numarul mortilor subite si in cazul tinerilor pt. care nu se doreste sa se faca asigurari si asta stiu ei de ce !!!. Ca urmare lasati prostiile, NU ne mai prostiti cu tampeniile voastre inutile !!!. Asigurari obligatorii nu vreti sa faceti si pt. guvernanti ca in cazul in care iau decizii proaste pt. populatie ( daunatoare bugetului de stat) atunci sa platiti voi despagubiri in locul lor ca sa nu afecteze bugetul de stat ???. Dar asigurare pe PROSTIE nu urmariti sa faceti ???.

Lasă un răspuns