Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O adaptare cinematografica a romanului “1984” de George Orwell ar putea fi produsa la Hollywood

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O noua adaptare cinematografica a romanului “1984”, de George Orwell, ar putea fi produsa la Hollywood. Actiunea celebrului roman este plasata intr-o societate distopica, in care se instaleaza o stare de paranoia generalizata. Propaganda, supravegherea, controlul mintii si cultul personalitatii – concepte intalnite in state totalitariste precum Germania nazista si Uniunea Sovietica stalinista – au atins culmi de neegalat in acest roman scris in 1948 si publicat in 1949.

Romanul prezinta viata personajului Winston Smith, care, desi lucreaza pentru o agentie guvernamentala denumita Ministry of Truth, se lasa cuprins, in secret, de dorinta unei rebeliuni. Ideile prezentate in roman au capatat, de-a lungul anilor, o influenta considerabila in domeniul politicii si al artei, iar numele autorului este folosit adeseori cu valoare de adjectiv.

Producatorii de la Hollywood se afla in prezent in cautarea unui scenarist care sa adapteze romanul, inainte de a se adresa unuia dintre marile studiouri. Romanul “1984” a cunoscut deja cateva adaptari pentru televiziune si marele ecran, cea mai recenta dintre acestea fiind o versiune cinematografica regizata in anul 1984, de Michael Radford, in care rolurile principale au fost jucate de John Hurt, Richard Burton si Suzanna Hamilton.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns