Image 1
Image 2

MODA ȘI CULOAREA

O analiză a revoluției culorilor în evoluția societății

Revoluția Culorilor" dezvăluie cum inovațiile în domeniul culorilor transformă industria modei, afacerile și percepțiile culturale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Revoluția Culorilor: Cum Inovațiile în Domeniul Culorilor Rescriu Afacerile și Cultura Consumului”,  oferă o analiză captivantă a impactului culorii în diverse domenii, de la modă la industrie și artă. Regina Lee Blaszczyk, istoric premiat, explorează în cartea sa cum inovațiile în domeniul culorilor au modelat preferințele consumatorilor și strategiile de afaceri de-a lungul secolelor.

 

 

 

 

Această lucrare nu numai că dezvăluie evoluția culorii în industria modei, unde nuanțe precum verdele-lime devin noi trenduri, dar și în domenii precum automobilele și designul interior. Blaszczyk detaliază cum profesioniștii în culori, precum „stiliștii de culoare” și „inginerii de culoare”, au transformat percepția publicului și au influențat cultura de consum prin arta iluziei și psihologia culorii. Cartea urmărește acest fenomen încă din anii 1920, când General Motors a lansat un sedan albastru strălucitor pentru a concura cu modelul T negru al Ford, evidențiind cum culoarea devine un instrument strategic în marketing.

 

 

 

culorile anului 2024
culorile anului 2024

 

 

În prezent, profesioniștii în culori joacă un rol crucial în echipele de management de design ale corporațiilor mari, ajutând la captarea atenției și loialității consumatorilor. “Revoluția Culorilor” este o lectură esențială pentru a înțelege cum culoarea, un element aparent simplu, are un impact profund asupra afacerilor și comportamentului consumatorilor.

 

 

Despre Autor: Regina Lee Blaszczyk, profesor de istoria afacerilor la Universitatea din Leeds și editor asociat la Journal of Design History, este autoarea a șapte cărți, printre care se numără “Imagining Consumers”, “Producing Fashion” și “American Consumer Society, 1865–2005”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CARE O FI CAPITALA ROMÂNIEI?

Miss Moscova 2023 a dat cu băţul în baltă la această întrebare

Un moment halucinant a avut loc în cadrul unei emisiuni televizate, a cărei invitată şi protagonistă a fost Miss Moscova 2023. Aceasta a răspuns total nepotrivit unei întrebări a moderatorului, şi anume care este capitala României.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now