Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O familie ce locuieste pe malul Turului la Negresti cere ajutorul Prefecturii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
In audiente la Institutia Prefectului
In audiente la Institutia Prefectului

Familia Gyurka vrea o bucata de pamant pe care sa-si poata ridica o casa chiar si cu plata in rate

Marti, 8 mai 2012, in audientele organizate de Institutia Prefectului au predominat problemele de natura sociala. Lipsa unui acoperis deasupra capului, conditiile mizere in care traiesc de ani de zile le-au facut pe cateva familii din judet sa caute rezolvare la prefect.

Cei inscrisi pe liste au fost consiliati de prefectul Cristian Sasu si de specialistii din cadrul institutiei, Eugen Chioran, Cosmin Dorle si Aurel Peres.

Cinci persoane intr-o camera de lemn de 4/4 metri

Gyurka Csaba a venit la Prefectura din Negresti Oas alaturi de alti patru membri ai familiei sale, doi dintre acestia, adulti, oameni cu handicap. Locuieste intr-o camera de lemn de 4 pe 4 metri fara curent ori apa situata pe malul Turului, in apropierea podului de langa calea ferata. Din 2008, dupa cum ii explica prefectului, a facut cerere la Primaria Negresti Oas pentru a obtine un teren pe care sa isi poata amenaja o locuinta in care sa traiasca in conditii normale.

Gyurka Csaba a venit la Prefectura din Negresti Oas alaturi de alti patru membri ai familiei sale, doi dintre acestia, adulti, oameni cu handicap
Gyurka Csaba a venit la Prefectura din Negresti Oas alaturi de alti patru membri ai familiei sale, doi dintre acestia, adulti, oameni cu handicap

 

“Am facut cererea si am tot spus ani la rand ca suntem dispusi din putinul pe care il castig, fiindca eu sunt asistent personal si traim numai din salariul meu, sa platim bucata de pamant in rate. Pentru mine aceasta este o problema foarte grava si durerea mea sunt copiii. Problema cu sora sotiei mele, care e persoana cu handicap si locuieste cu noi, este ca nu are acte si nici nu avem cum sa le facem din moment ce nu avem o adresa”. Gyurka Csaba a fost sfatuit de prefect sa depuna o noua cerere la Primaria Negresti Oas pentru ancheta sociala.

Alte probleme sociale

Un alt caz social expus in marti in audiente si legat de aceeasi problema, de data aceasta din municipiul Satu Mare, este al Anettei Murzsa. Mama a doi copii, Anetta Murzsa locuieste in prezent pe strada Kogalniceanu si cere de cinci ani o locuinta sociala. Spune ca are doi copii mici bolnavi si un sot care lucreaza si cu toate ca a depus cereri pentru locuinta, nu a venit nimeni sa ii faca o ancheta sociala.

Anetta Murzsa din Satu Mare
Anetta Murzsa din Satu Mare

 

Matilda Lazar a venit din Ghenci la Prefectura din cauza ca nu primeste ajutor social< “Am un sot paralizat, imobilizat la pat, iar eu sunt operata. Anul trecut, pe februarie si martie nu am primit ajutorul social, banii. Anul acesta, iar nu mi-au dat bani doar pe ianuarie. Am cerut si ajutor de incalzire a locuintei cu lemne si nimic.

De ce nu primesc ajutorul care mi se cuvine? Mi s-a spus la primarie ca s-au facut anumite greseli, ca au crezut ca locuinta in care stau cu sotul e pe numele meu, dar apoi si-au dat seama ca nu e asa. Unii gresesc, dar nimeni nu isi pune intrebarea eu cum traiesc?”.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns