Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O imbracaminte prea stramta poate cauza si probleme de sanatate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O pereche de pantaloni sau blugi prea stramţi creste presiunea in partea inferioara a abdomenului, ceea ce determina migrarea acidului gastric spre esofag, provocand arsuri la stomac. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamaţii, ulcer si chiar mai grav, avertizeaza Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, potrivit Agerpres.

Mai mult, contracţia artificiala a stomacului impiedica degajarea completa a diafragmei in timpul respiraţiei, ceea ce poate provoca hiperventilaţie, atacuri de panica si incontinenţa pe fond de stres. Poate creste in mod semnificativ riscul de tulburari numite meralgia paresthetica.

Este vorba de afectarea nervilor de la nivelul pelvisului pana la coapsa din exterior, in urma careia apare senzaţia de durere inghinala, arsura, furnicaturi si amorţire. 

Barbaţii care poarta haine prea stramte risca sa se aleaga cu hernie, iar gulerele prea stranse ale camasilor creste riscul de boli oculare grave.

Presiunea pe vena jugulara a gatului duce la cresterea presiunii interne la nivelul ochilor si, prin urmare, la glaucom. in plus, limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoaca dureri de cap, vedere inceţosata si ameţeli. 

La fel ca piesele vestimentare, si incalţamintea prea stramta este nociva.

Astfel, pantofii prea stramţi pot provoca deformarea articulaţiilor degetelor de la picioare, iar, in cazul in care sunt purtaţi mai multa vreme, se creeaza condiţii ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare.

Acelasi lucru este valabil si pentru lenjeria de corp, in special cea fabricata din materiale sintetice care nu lasa aerul sa circule si pastreaza umiditatea. O astfel de lenjerie provoaca la femei cistita, iar in cazul barbaţilor infertilitatea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns