Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

INDUCȚIE MILITARĂ

O lege nouă îi va forța pe elevi să facă instrucție militară în China

O lege nouă îi va forța pe elevi să facă instrucție militară în China
Articole din presa de stat a Chinei vorbesc despre „avansul educației pentru apărare națională într-o nouă eră”, despre a-i învăța pe elevi să fie „disciplinați” și despre „promovarea spiritului muncii asidue și al patriotismului care inspiră”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Însă în spatele jargonului anost al Partidului Comunist Chinez (PCC) se află o lege nouă care îi va forța pe elevi să facă instrucție militară, fapt care marchează un nou pas spre militarizarea societății chineze, într-o măsură cum nu s-a mai văzut din vremea lui Mao Zedong, potrivit Rador Radio România, citat de G4Media.ro.

 

 

„Legea educației de apărare națională” a fost amendată și se află acum pe masa parlamentului de formă al Chinei. Ea prevede exerciții militare obligatorii pentru elevii de gimnaziu cu vârste de 12-15 ani, ba chiar stipulează studii militare încă din școala primară. Exercițiile de tip militar cu tentă rituală nu sunt ceva neobișnuit în școlile și facultățile Chinei, însă aplicarea regulamentelor era până acum inconsecventă și făcută mai mult de formă, dat fiind că nu au fost primite cu entuziasm de elevi și părinții lor, care pot fi extrem de protectivi cu copii lor ca urmare a politicii copilului unic, acum abandonată.

 

 

Global Times, controlat de PCC, a citat aprobator un director adjunct responsabil cu educația morală la o școală gimnazială din Wenzhou, care i-a declarat ziarului: „Școala noastră a încadrat educația pentru apărare națională în programa școlară”. El a detaliat activitățile școlare asociate acestei materii: instrucție militară, concursuri care să-i familiarizeze pe elevi cu apărarea națională, vizite la cimitire ale martirilor și la situri revoluționare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with