Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SIMPTOMELE UNEI CRIZE FINANCIARE

O mare fabrică se închide în România, decizia vine cu concedieri masive

O mare fabrică se închide în România, decizia vine cu concedieri masive
În concluzie, închiderea fabricii Lactalis din Miercurea Ciuc și concedierile masive asociate reprezintă un semnal de alarmă pentru economia românească.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Grupul Lactalis România a anunțat recent închiderea fabricii din Miercurea Ciuc, o decizie ce va duce la concedieri masive și ridică întrebări serioase despre starea economiei românești. În contextul unor investiții semnificative planificate pentru celelalte unități de producție ale grupului, această închidere evidențiază simptomele unei crize financiare emergente.

 

 

Concedierile masive și impactul asupra angajaților Unitatea din Miercurea Ciuc a Grupului Lactalis va înceta activitatea, afectând direct 95 de angajați. Aceștia vor beneficia de măsuri compensatorii și toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru recalificare.

 

 

Decizia de închidere a fost comunicată angajaților, iar prioritatea companiei este să îi susțină în perioada următoare. „Angajații noștri din cadrul unității au fost anunțați, iar prioritatea noastră este să îi susținem în perioada următoare și să le oferim tot suportul posibil”, a declarat Onur Barim, directorul general al Grupului Lactalis România. Până la finalizarea procesului de oprire a activității, unitatea va continua să opereze la nivelul curent.

 

 

Investițiile și strategia pe termen lung În ciuda închiderii fabricii din Miercurea Ciuc, Lactalis România își reafirmă angajamentele investiționale și de dezvoltare pe piața românească. În ultimii 5 ani, grupul a investit peste 60 de milioane de euro în România, iar pentru anul în curs sunt planificate investiții de peste 13 milioane de euro. Aceste investiții sunt destinate modernizării și diversificării portofoliilor de produse, ceea ce va permite companiei să fie mai competitivă pe piață.

 

 

Decizia de închidere a fabricii nu afectează portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România, sortimentele produse la Miercurea Ciuc urmând să fie realizate în celelalte fabrici ale grupului. Astfel, consumatorii români vor continua să aibă acces la aceleași produse.

 

 

Simptomele unei crize financiare Închiderea fabricii din Miercurea Ciuc și concedierile masive care urmează sunt semne ale unei crize financiare în România. Aceste evenimente subliniază vulnerabilitățile economiei și necesitatea unor investiții constante pentru a menține competitivitatea pe piață.

 

Lactalis, liderul pieței de lactate din România, a preluat în 2016 Lactate Harghita și Covalact de la fondul de investiții SigmaBleyzer. În ciuda investițiilor semnificative și a expansiunii pe piața românească, închiderea unei fabrici importante arată dificultățile cu care se confruntă sectorul de producție.

 

Grupul Lactalis România reunește 2.000 de angajați și deține opt branduri românești consacrate, printre care Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna și Fulga. Lactalis colectează peste 244 milioane de litri de lapte anual și comercializează peste 220.000 de tone de produse finite în fiecare an, având o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro.

 

Investițiile în infrastructura de producție și logistică sunt esențiale pentru a susține creșterea economică și pentru a evita astfel de crize. Lactalis a dublat exporturile produselor românești în ultimii ani, demonstrând potențialul de creștere al sectorului, dar și necesitatea de a investi continuu în modernizare și dezvoltare.

 

În concluzie, închiderea fabricii Lactalis din Miercurea Ciuc și concedierile masive asociate reprezintă un semnal de alarmă pentru economia românească. Investițiile continue și o strategie pe termen lung sunt esențiale pentru a asigura stabilitatea și competitivitatea pe piață.

 

CITEȘTE ȘIMFP estimează că 13 comune ar fi în stare de faliment, iar 50 în criză financiară

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cutremur în apropiere de Turulung

Asculta acest articol Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), miercuri, 26 noiembrie, în apropierea localităţii Turulung a avut