Image 1
Image 2

O nouă carte în cultura sătmăreană, semnată de prof. Mihai Bertiean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A apărut o nouă carte în cultura sătmăreană intitulată „Loviturile de stat care au zguduit România în secolul al XX-lea”, scrisă de cunoscutul om de aleasă simțire românească prof. Mihai Bertiean, din municipiul Carei, vicepreședinte al Asociației Județene Satu Mare a refugiaților, expulzaților și a deportaților în urma Diktatului de la Viena din 30 August 1940.

Cartea a fost tipărită de Editura Inspirescu – Cervantes din București, care editează și Revista Internațională de Cultură.

În cele 15 capitole ale cărții, autorul recunoaște că a scris o carte de istorie cu totul diferită de alte cărți apărute până în prezent, deoarece prin conținutul ei se regăsește el personal și soția sa Maria. De asemenea, sunt amintite și familiile de moți, harnici, dârji, puternici ca și Cetatea de Piatră a Munților Apuseni, care și-au întemeiat localități și în județul Satu Mare, după Reforma Agrară din anul 1921.

Citind cartea pot să afirm că este o lucrare originală, scrisă cu sinceritate, migală și cu suflet românesc.

Cartea este bogat ilustrată cu imagini de epocă și se recomandă cititorilor indiferent de vârstă, în special pentru generația tânără, care să nu uite niciodată că sunt români și că România a fost obligată de marile puteri să îndure mari privațiuni fie că este vorba de Transilvania, Banat, Bucovina, Basarabia și Cadrilater, dar și la plata unor despăgubiri înrobitoare.

Citirea cărții se face cu plăcere, cititorii vor găsi documente de interes general, care trebuie să fie cunoscute, pentru ca evenimentele petrecute să nu se mai repete.

Munca de redactare a cărții a fost apreciată de Editură, care i-a acordat lui Mihai Bertiean, Diploma pentru talentul de NARATOR al istoriei.

Cartea se poate comanda la telefonul mobil 0740195934.

Prof. dr. Ioan Corneanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie. 

Activități atractive în prima săptămână a primăverii la Biblioteca Județeană

DE LA MIC, LA MARE

Activități atractive în prima săptămână a primăverii la Biblioteca Județeană

Ateliere de lectură și creative, vernisaj de expoziție de artă plastică, spectacol de muzică, lansare de carte, cursuri de învățare a limbii române, expoziții tematice de carte, dar și o inedită expoziție de cărți poștale, „din alt veac”, intitulată „Suvenire către gentile domnișoare” sunt doar câteva dintre activitățile propuse de Biblioteca Județeană Satu Mare pentru sătmărenii de toate vârstele.