Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O treime din sătmărenii care trăiesc la case nu-şi achită taxa de salubrizare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sănătatea unei localităţi depinde în bună parte şi de curăţenia care se întreţine sau nu într-o anumită localitate. Acolo unde s-au găsit resurse şi a existat inclusiv iniţiativă, numeroase comune ale judeţului şi-au rezolvat pe cont propriu, dacă se poate numi aşa, la nivel local activitatea de colectare şi transport a deşeurilor, indiferent că ar fi vorba despre cele menajere sau de altă factură.

Din păcate, un asemenea demers la nivelul municipiului Satu Mare nu se poate realiza, în sensul de a implica în colectarea deşeurilor mai multe firme, chiar dacă un asemenea demers ar fi benefic în sensul existenţei motivelor de concurenţă în folosul calităţii prestaţiei. În aceste condiţii, unica firmă căreia îi putem spune prestator regional în Satu Mare se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte încasarea servicilor prestate.

După cum ne spunea zilele trecute Ştefan Murg, director adjunct al societăţii prestatoare, la nivelul reşedinţei de judeţ aproape 30% din sătmărenii care locuiesc la case uită să-şi achite taxa de salubrizare luni sau chiar ani de zile. Nu ne-a fost pusă la dispoziţie suma care este neîncasată, doar am aflat că se întreprind măsuri de recuperare a restanţelor, unele cu vechime de mai mulţi ani.

Interlocutorul nostru spunea că nu se poate tolera o asemenea situaţie. Firma are nevoie de bani pentru a putea continua activitatea.

Nu se ridică deșeurile la case dacă există restanțe

Dacă în cazul blocurilor nu se poate impune o măsură radicală, în sensul de a nu colecta deşeurile din punctele gospodăreşti, chiar dacă şi aceşti beneficiari mai uită plata cu ritmicitate a transportului gunoiului, la case este posibil. Ca urmare a înregistrării unor restanţe de luni de zile, conducerea firmei prestatoare a decis ca în zonele unde sunt case şi sunt restanţe la plata serviciilor de salubrizare să se impună sancţiuni – neridicarea deşeurilor până la plata restanţelor.

Este întocmită o listă cu datornicii, pe străzi, iar de la familiile cu restanţe nu se ridică gunoaiele din tomberoane. Este lesne de înţeles ce disconfort se produce într-o asemenea situaţie, mai ales pe vreme de caniculă, atunci când nu în puţine zile temperatura diurnă depăşeşte 30 de grade Celsius.

Nu ne-am făcut purtători de cuvânt ai firmei prestatoare de servicii de salubrizare, dar ne permitem a sugera datornicilor de la case să facă un efort pentru a-şi plăti restanţele înainte de a izbucni vreo maladie ca urmare a deşeurilor neridicate care intră foarte repede în descompunere şi emană mirosuri pestilenţiale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Totul este o hotie cu complicitatea acestui primar numit gaBIKA care a umflat factura ptr.salubrizare fara sa anunte populatia dar asa face si cu taxele si impozitele in fiecare ani Nemernicul, iar d-ta tov.Anitas esti cumva purtatorul de cuvint a Florisalului sau esti murgul primarului???

  2. Deocamdată contractul de salubrizare este umflat, făcut din burtă, iar oamenii plătesc cel puțin dublu față de cât este efectiv ridicat. Spațiile verzi sunt neîntreținute și cositul ierbii de pa arterele principale se face cu o frecvență la 4-6 săptămâni!!!! Din această cauză e plin orașul de căpușe și țânțari. Iar profitul nemeritat pe nemuncă sau muncă proastă se investește în complexul rezidențial din Cluj!

Lasă un răspuns