Image 1
Image 2

POLITICĂ EXTERNĂ

Olaf Scholz susține că țărilor UE nu furnizează suficiente arme Ucrainei

Cancelarul german, Olaf Scholz susține că majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene nu furnizează suficiente arme Ucrainei....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… în efortul său de a se apăra în fața agresiunii rusești. El a făcut un apel la consolidarea eforturilor UE în acest sens, evidențiind necesitatea sprijinului european în contextul blocării ajutorului din partea Statelor Unite pentru Ucraina în Congres.

 

 

 

În ciuda criticilor adresate Germaniei în primele luni ale invaziei ruse, Scholz a asigurat că guvernul german va sprijini Ucraina pe termen nelimitat. În prezent, Germania devine unul dintre principalii furnizori de ajutor militar și financiar pentru Ucraina.

 

 

La sfârșitul anului precedent, Berlinul a decis să-și dubleze sprijinul militar pentru Ucraina în anul 2024, ajungând la suma de 8 miliarde de euro.

Chiar dacă contribuția Germaniei este semnificativă, aceasta nu este suficientă pentru a asigura securitatea pe termen lung a Ucrainei. De aceea, îndemn aliații din Uniunea Europeană să-și intensifice eforturile în privința Ucrainei. Livrările planificate de arme către Ucraina din majoritatea statelor UE nu sunt adecvate’‘, a afirmat Scholz într-o conferință de presă la Berlin.

 

 

El a adăugat că Germania a solicitat Uniunii Europene să verifice fiecare stat membru în parte cu privire la planurile lor de livrare, deoarece nu toate aceste informații sunt cunoscute.

 

 

 

Olaf Scholz a exprimat încrederea că la summitul extraordinar din 1 februarie, liderii statelor membre UE vor aproba propunerea Comisiei Europene privind acordarea unui pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. La summitul din decembrie, decizia nu a fost adoptată din cauza opoziției exprimate de Ungaria.

 

CITEȘTE ȘI;Cum a fost păcălit Viktor Orban la Bruxelles de Olaf Scholz?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with