Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Olga Tudorache a suferit un accident vascular

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Actrita Olga Tudorache a suferit un accident vascular tranzitoriu, nu au aparut complicatii de la momentul internarii, a declarat, luni dimineata, directorul Spitalului Elias, dr. Dana Safta.

Olga Tudorache juca, duminica seara, in spectacolul “Peste cu mazare” al Teatrului Metropolis, cand i s-a facut rau pe scena, iar reprezentantii institutiei au chemat ambulanta.

Nascuta la 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o cariera in teatru de peste 50 de ani. In toamna anului 1951, aceasta a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucuresti, unde si-a desfasurat activitatea neintrerupt, pana in anul 1966, cand institutia a fuzionat cu Teatrul Nottara. S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat pana in 1978. Din 1976, ea a fost conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L.Caragiale”, la catedra de actorie. A avut sase promotii de actori, pana la pensionare (1997), iar retragerea efectiva din invatamant a avut loc in anul 2000.

Pe scena Nationalului bucurestean, Olga Tudorache si-a facut o revenire spectaculoasa, in 1997, cu spectacolul “Regina mama” de Manlio Santanelli. De asemenea, spectatorii au admirat-o, in rolul Emilia din “Cimitirul pasarilor” de Antonio Gala, la Teatrul Mic. In plus, in noiembrie 2005 Olga Tudorache a aparut in fata publicului, la Theatrum Mundi – care a devenit in 1 noiembrie 2007 Teatrul Metropolis – intr-o dubla ipostaza: de regizor si interpret al spectacolului “Peste cu mazare”.

A primit mai multe premii ale Uniunii Teatrale din Romania (UNITER): premiul pentru intreaga activitate (1995), premiul pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din spectacolul “Regina Mama”, de Manlio Santanelli (martie, 1999), Diploma de popularitate (2002).

In martie 2006, actrita Olga Tudorache a fost decorata de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul national “Serviciul Credincios” in grad de Mare Cruce, la propunerea ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns