Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ora Pamantului a fost marcata in Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Trupa Inedit a cantat sambata seara la acasta manifestare
Trupa Inedit a cantat sambata seara la acasta manifestare

Satmarenii s-au strans sambata seara de la ora 20:30 intr-un numar de aproximativ 100 de persoane pentru a sarbatori impreuna Ora Pamantului.

Dat fiind faptul ca vremea nu a permis ca aceasta manifestare sa aiba loc pe platoul din Piata 25 Octombrie, din cauza vantului puternic, organizatorii au decis ca ea sa se desfasoare in holul Casei de Cultura a Sindicatelor.

Ora Pamantului este o miscare internationala si fost sarbatorita in peste 4500 de orase din 150 de tari, in acest an. La fel s-a intamplat si orasul Satu Mare, unde copii, elevi, adulti s-au adunat sambata seara pentru acest eveniment care isi propune, printre altele, sa determine factorii de decizie guvernamentali, sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala. Astfel ca, intre orele 20:30 si 21:30 s-au stins luminile in Pasajul Pietonal Coposu si de pe Palatul Administrativ. Timp de o ora, cei prezenti au putut asculta din piesele fredonate de trupa Inedit de la Palatul Copiilor, cei care s-au asezat in jurul lumanarilor puse sub forma de 60( 60 de minute cu lumina stinsa). Prin piesele lor, acestia au incantat publicul, multi dintre ei i-au sustinut batand din palme si cantand cu ei.

In 2012 milioane de oameni din intreaga lume au stins lumina, din Piata Tahrir din Cairo si pana la Epire State Building din New York. In Romania s-au alaturat acestei manifestari 41 de orase. Satu Mare a fost declarat oras oficial in acest an, iar Bistrita a fost capitala Earth Hour 2012 unde s-au organizat mai multe evenimente.

Totul a pornit din orasul Sydney

In anul 2007, autoritatile orasului Sydney au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta pentru planeta noastra incalzirea globala. Pe data de 31 martie 2007 de la ora 20, in Sydney si-au stins luminile cladiri emblematice, peste 2000 de companii si in jur de 2 milioane de persoane au luat parte la initiativa prin stingerea luminilor, deconectarea aparatelor. Astfel ca, Earth Hour 2007 a devenit un punct de cotitura, un exemplu pentru toata lumea si a atras atentia intregii planete. In 2008, Earth Hour a devenit o miscare globala, cand au participat 27 de orase mari, iar in 2009, putin peste 1000 de orase din intreaga lume. Atunci au participat sute de milioane de oameni din 88 de tari.

Anul 2010 a inregistrat o crestere uimitoare, atingand 1 miliard si 300 de milioane implicate. Si in Romania participarea din 2010 a fost una record in ce priveste numarul de orase si de parteneri.

Evenimentul constituie momentul unei schimbari mai profunde in atitudinea fiecaruia fata de mediu incojuratar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns