Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MINUNILE DIN STRAJA

Orașul din România unde se află un tunel unic în lume

Tunelul din Straja nu este doar o atracție turistică, ci un veritabil sanctuar spiritual care îmbină frumusețea artei religioase cu profunzimea experienței de credință
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

În România, există un loc de o frumusețe și spiritualitate deosebite, recunoscut pentru minunile sale. Tunelul sacru din Straja, situat în stațiunea cu același nume din Masivul Vâlcan, este unic în lume datorită picturilor murale și semnificației religioase profunde.

 

 

Caracteristicile tunelului sacru din Straja
Tunelul din Straja are o lungime de 54 de metri și este luminat natural prin ferestre din lemn în formă de cruce. Pe zidurile tunelului sunt pictați 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi a anului, oferind vizitatorilor un ghid spiritual pentru fiecare zi. Pe tavanul tunelului sunt reprezentate imagini din Vechiul și Noul Testament, adăugând o dimensiune spirituală profundă acestui loc.

 

 

Construit în 2006, tunelul face legătura cu bisericuța din lemn dedicată Sfinților Constantin și Elena. În interiorul tunelului, o candelă arde neîntrerupt și este mutată zilnic în fața icoanei sfântului corespunzător zilei din calendarul ortodox. Atmosfera de liniște și pace care domnește aici este impresionantă, vizitatorii găsindu-și adesea alinare sufletească și o încărcătură pozitivă după ce parcurg acest spațiu sacru.

 

 

Experiența spirituală a vizitatorilor
Pentru credincioșii care vizitează tunelul, experiența spirituală este profundă și transformatoare. Oamenii spun că aici se petrec adevărate minuni, iar puterea extraordinară a locului este resimțită de toți cei care ajung să-l exploreze. După ce parcurg tunelul, mulți vizitatori se simt încărcați cu energie pozitivă și liniște interioară, ceea ce face din acest loc un important punct de pelerinaj.

 

 

Tunelul sacru oferă și oportunitatea de a descoperi ziua de naștere și sfântul protector, oferind astfel un prilej pentru rugăciune personală și reflecție spirituală. Acest aspect personalizează experiența vizitatorilor, făcându-i să se simtă conectați la o tradiție veche și profundă.

 

 

Stațiunea Straja și accesul la tunel
Stațiunea Straja, situată la o altitudine de 1.440 de metri, în apropierea orașului Lupeni din Valea Jiului, este renumită nu doar pentru peisajele sale montane spectaculoase, ci și pentru acest sanctuar spiritual unic. Accesul la stațiune se face în principal prin intermediul unui drum care urcă din Lupeni sau printr-o telegondolă modernă care asigură legătura între oraș și stațiune.

 

 

Pe lângă tunelul sacru, Straja oferă diverse oportunități de recreere pe tot parcursul anului, atrăgând turiști care doresc să se bucure de natura montană, dar și de liniștea și pacea spirituală a acestui loc special.

 

 

Tunelul din Straja nu este doar o atracție turistică, ci un veritabil sanctuar spiritual care îmbină frumusețea artei religioase cu profunzimea experienței de credință. Pentru cei care caută atât aventura montană, cât și o experiență spirituală profundă, Straja și tunelul său sacru reprezintă o destinație ideală.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie.