Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ordinea in timpul alegerilor locale va fi asigurata de 45.000 de angajati ai MAI

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 45.000 de angajati ai MAI vor proteja sectiile de votare si vor mentine ordinea in timpul alegerilor locale, a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) Petre Toba.

“Pentru protectia sectiilor de vot si pentru mentinerea ordinii publice avem peste 45.500 de politisti, jandarmi, angajati de la IGSU, politisti de frontiera, la care se adauga echipe operative din politia judiciara pentru cercetarea faptelor penale. Astfel, pentru protectia celor 18.132 de sectii de votare am alocat 32.000 de cadre, respectiv 16.078 de politisti, 6.887 de jandarmi, 2.817 politisti de frontiera, 5.743 luptatori pentru situatii de urgenta, 321 personal din alte structuri. Pentru mentinerea ordinii publice atat in apropierea sectiilor de vot, cat si in tot ce inseamna spatiu public, avem angrenate 13.230 de efective ale MAI, respectiv 10.800 de politisti, 2.073 de jandarmi, 357 politisti de frontiera. La aceste misiuni e prevazut sa participe si 1.900 de politisti locali”, a declarat Toba, citat de Agerpres.

El a spus ca a fost elaborat un ghid cu privire la legislatia in domeniu si ca s-a finalizat pregatirea tuturor cadrelor MAI care participa la masurile de ordine.

Toba a spus ca pentru o buna si corecta informare s-au realizat si centre de comunicare judetene, la fiecare inspectorat de politie judetean fiind desemnat cate un purtator de cuvant unic, o singura voce pentru tot ce inseamna structurile MAI.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Vineri vremea se răcește

Asculta acest articol Vineri, vremea se va răci, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade,