Image 1
Image 2

CINĂ GUSTOASĂ

Orez gratinat cu legume și bacon

Amestecul este transferat într-un vas termorezistent, presărat cu parmezan și se coace la cuptor până se rumenește.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Orez gratinat cu legume și bacon

Orezul gratinat este o  rețetă simplă pentru cină rapidă și la îndemână. Legumele se pot alege după gustul personal. O bună combinație este: ceapă, morcovi, mazăre, ciuperci, opţional ardei tăiate toate mici de circa 1-2 cm, mazăre sau fasole verde. Călim legumele în ulei de măsline la foc vioi. După câteva minute se adaugă cuburile de bacon, se mai învârte puțin și se adaugă orezul.

După ce acesta a devenit sticlos, se adaugă supă de legume (apă, în lipsă). Proporția este 1 parte orez, 3 părți de apă, în volum. Supa de legume se poate face foarte ușor fierbând în apă ceapă, morcov și frunze de țelină. Alternativ, folosind un cub concentrat de calitate. Se acoperă tigaia și se lasă la foc mic până când orezul începe să absoarbă apa, dar nu complet. În această fază se adaugă parmezan ras, se amestecă bine, ajustand de sare și piper. Cine preferă, poate adăuga și puțin unt.

Se așează totul într-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei. Se presară deasupra încă puțin parmezan. Se lasă în cuptor circa 15 minute la 150-160 de grade, până se rumenește puțin.

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*