Image 1
Image 2

OREZ AROMAT

Orez țărănesc cu carne de pui la cuptor – rețetă tradițională delicioasă

Orez țărănesc cu carne de pui la cuptor – rețetă tradițională delicioasă
Dacă nu dorești ceapă prăjită, poți adăuga 1-2 linguri de apă sau supă fierbinte pentru a o înmuia înăbușit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Orez țărănesc cu carne de pui la cuptor

 

Timp de preparare: 80 minute

 

Dificultate: medie

 

Porții: 4-6

 

 

Ingrediente

 

800 g carne de pasăre (eu am folosit 8 aripi de pui, dar se poate folosi orice tip de carne preferați)

 

1 ½ cană orez cu bob potrivit (asemănător celui pentru risotto)

 

½ ardei gras

1 morcov

 

¼ rădăcină țelină

 

2 cepe mari

 

5-6 roșii (eu am pus mai multe, fiind roșii cherry)

 

3-4 linguri ulei

 

5-6 căței de usturoi

 

1 legătură pătrunjel verde (eu am avut congelat)

 

3 căni supă de pasăre sau legume

 

Sare și piper, după gust

 

Mod de preparare

 

Spală bine carnea și, dacă este cazul, taie-o în porții. Eu am folosit aripioarele întregi.

 

Curăță și spală legumele: ardeiul gras, morcovul, țelina, ceapa. Taie-le cuburi sau julien, după preferință. Toacă mărunt pătrunjelul.

 

Spală, decojește și taie roșiile în cuburi mici sau dă-le pe răzătoare.

 

Curăță cățeii de usturoi și taie-i în jumătăți sau sferturi.

 

Spală orezul de 2-3 ori. Atenție, orezul pentru risotto are mai mult amidon și poate ieși mai lipicios la cuptor.

 

Într-o cratiță, încălzește uleiul și prăjește carnea pe ambele părți până se rumenește ușor. Scoate carnea și pune-o deoparte.

 

În uleiul rămas, pune ceapa și călește până devine sticloasă și aurie. Dacă nu dorești ceapă prăjită, poți adăuga 1-2 linguri de apă sau supă fierbinte pentru a o înmuia înăbușit.

 

Adaugă ardeiul, morcovul, țelina și puțină sare, amestecă și mai lasă câteva minute până legumele se înmoaie puțin.

 

Pune orezul spălat și scurs, amestecă și lasă-l să absoarbă lichidul din cratiță.

 

Toarnă supa fierbinte peste orez, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic până începe să clocotească. După 2-3 clocote, adaugă roșiile și usturoiul. Acoperă și fierbe 10-15 minute, până orezul e aproape fiert și lichidul aproape absorbit.

 

Potrivește gustul cu sare și piper, adaugă pătrunjelul tocat și amestecă.

 

Pune carnea prăjită peste orez și introdu totul în cuptorul preîncălzit la 180°C. Dacă ai pregătit compoziția într-o cratiță care nu poate fi băgată în cuptor, transferă conținutul într-o tavă peste carnea așezată pe fund.

 

Coace timp de 30-40 de minute, până când orezul este bine fiert și se rumenește frumos la suprafață.

 

Scoate preparatul din cuptor și servește-l cald, alături de o salată după preferință.

 

Poftă bună!

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*