Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Organizațiile locale PNL sunt cuprinse de febra alegerilor interne

Adrian Albu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Albu
Adrian Albu

Candidații trebuie să depună o moțiune cu intențiile pe care le au și echipa propusă

Aproximativ 900 de liberali au participat sâmbătă la  Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal. Printre cei 900 de participanți au fost și 9 delegați din județul Satu MareȘ Romeo Nicoară, Adrian Albu, Emilia Enătescu, Ioan Irime, Vasile Tătăran, Victor Cernea, Beniamin Urs, Petrică Silaghi, Petrică Ciocan.

La întâlnirea de sâmbătă Raluca Turcan a fost validată ca președinte interimar. S-au ales 9 membri ai Comisiei de Organizare a Congresului PNL din 17 iunie, care vor superviza toate alegerile județene.

Alegerile interne trebuie să se finalizeze până în 2 mai

Despre eveniment am primit detalii de la Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare. “La întrunirea Consiliului Național al PNL s-a discutat despre organizarea alegerilor interne, despre modalitatea prin care vor fi alese organismele interne și președintele.

A fost varianta ca întâi să se facă un Congres cu niște delegați desemnați de organismele care există astăzi, care sunt interimare, sau să se facă alegeri în fiecare organizație comunală, orășenească sau județeană și apoi urmează Congresul.

S-a lămurit această chestiune cu unanimitate. A fost o propunere care viza alegerea directă a președintelui partidului, printr-un sistem folosit în premieră de PSD, beneficiar fiind Liviu Dragnea.

Vom face demersurile necesare pentru a organiza alegeri în organizațiile locale, comunale, orășenești, și o conferință județeană. Toate aceste alegeri trebuie să se desfășoare până la data limită de 2 mai, dată la care trebuie să se termine în toată România.

Urmează ca în data de 17 iunie să aibă loc Congresul Național, în care să se aleagă organismele de conducere, președintele, vicepreședinții în Biroul Politic Național”, a declarat Adrian Albu, președintele organizației municipale PNL Satu Mare.

Componența comisiei de organizare a alegerilor

S-a mai discutat despre componența comisiei de organizare a alegerilor și comisia care se ocupă de modificarea statutului. Modificările la statut nu sunt foarte importante, sunt doar niște retușuri, după cum a explicat Adrian Albu. Statutul PNL este compus din 151 de puncte care, chiar dacă sunt multe, sunt utile pentru a clarifica orice fel de aspect.

“Scopul Consiliului Național Liberal a fost să votăm cele câteva, 5-6-7, modificări la statut și aceste două comisii. Am validat într-un organism mai mare decât Biroul Permanent Național menținerea Ralucăi Turcan în funcția de președinte interimar al PNL, până la organizarea alegerilor.

S-a mai votat secretarul general al PNL, în persoana domnului Cristian Bușoi, și aceste două comisii, adică cea de modificare a statutului și comisia de organizare, componența acestor două comisii”, a mai precizat Adrian Albu.

Cei prezenți au mai luat act de unificarea celor două partide, PNL și PDL, sub denumirea Partidul Național Liberal, marea majoritate a celor prezenți exprimându-și dorința de a merge mai departe împreună și de a avea un parcurs cât mai prosper. S-a mai discutat despre PSD, principalul adversar politic al PNL.

Urmează două luni de campanie internă

Data limită de desfășurare a alegerilor este 2 mai, prin urmare vin două luni de campanie internă.

Au fost doi vorbitori care și-au manifestat intenția de a candida la președinția PNL. Este vorba despre Ludovic Orban și Cătălin Predoiu.

“Înseamnă că va fi o competiție, pentru că democrația nu înseamnă să te duci să votezi un singur om> trag speranțe și sunt absolut convins că după ce se vor termina aceste alegeri la nivel local, la nivel național, cine a câștigat va înțelege că trebuie să lupte în interesul membrilor de partid și în interesul României.

Este foarte clar și am ajuns în situația să aflăm de la adversarii noștri politici că au nevoie de un adversar puternic. Deși nu avem nevoie să ne spună ei, dar și noi am ajuns la concluzia că este nevoie de un adversar puternic, și vom încerca să fim noi acel adversar”, a mai precizat Albu.

Posibili candidați la șefia Organizației Județene și echipele pe care le propun

Toate organizațiile județene se pregătesc de alegerile interne care vor avea loc până în data de 2 mai. Competiția începe din această săptămână. Pentru șefia organizației județene s-ar putea înscrie Romeo Nicoară, Adrian Albu, Adrian Cozma, Ionuț Rus (actualul președinte), dar și Doina Feher.

“Nu ne apucăm acum să facem speculații, pentru că vom avea niște ședințe de Birou Politic Județean, vom explica în primul rând exact ce s-a întâmplat, să discutăm cu membrii importanți ai partidului și ca urmare a acestei chestiuni vom stabili și un calendar de organizare și cu certitudine, așa cum s-a propus și cum s-a vorbit la Consiliul Național, s-a ajuns la concluzia că este foarte bine ca cei care doresc să candideze, indiferent de nivel, să prezinte o moțiune.

Asta ar însemna ceea ce doresc dânșii și echipa pe care o propun, cu care să meargă împreună. Să explice în fața membrilor de partid ceea ce au ei de spus, ce propun ei și cum văd ei că ar fi bine să funcționeze PNL de acum încolo”, a încheiat Adrian Albu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. VOI pnl-isto-pdl-isto formatie inca neelucidata de nici o culoare ,,SUNTETI BRAVII URMASI AI TARANISTILOR….voi o sa mai fiti in ochii ROMANILOR cand a ZBURA PORCUL ,, asta si pentru ca nu aveti oameni si pentru a va scoate in evidenta v-ati raliat cu gunoaiele pdl-iste , care v-au facut numai rau,,si daca mai vorbim si despre neonazistul vostru werner totul va fi un mare ESEC PTR> VOI… care VOI acum sunteti neste pleava uda in putrefactie,,, faza gunoi,,, puteti sa va adunati cat vreti si doriti mintile voastre sunt extrem de intunecate!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns