Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul “Loverboy”, la festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzica romaneasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, care se desfasoara intre 12 si 15 aprilie, la Bruxelles, printre prezentele autohtone numarandu-se tobosarul Ovidiu Lipan Tandarica si fanfara Zece Prajini, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din capitala belgiana.

Bateristul de legenda Ovidiu Lipan si fanfara Zece Prajini, acordeonistul Roberto de Brasov, cu ansamblul sau, si formatia Zmei Trei vor fi vedetele festivalului din acest an.

De asemenea, “Loverboy” (2011), cel mai recent film al lui Catalin Mitulescu, va avea premiera belgiana pe 15 mai.

Pe durata festivalului, Bozarshop va pune la dispozitia publicului filme si carti romanesti.

Adevarat mozaic al diversitatii culturale si al comunitatilor din sud-estul Europei, Balkan Trafik se doreste un loc de intalnire al celor mai buni creatori din regiune si din diaspora.

Peste 200 de artisti din zece tari se vor reuni intr-o atmosfera de convivialitate pentru a propune publicului muzica, film, dans, precum si o serie de ateliere pe diverse teme.

Anul trecut, peste 7.500 de vizitatori au venit la Palais des Beaux-Arts pentru acest festival.

Prezenta artistilor romani este asigurata cu sprijinului Institutului Cultural Roman Bruxelles, partener al Festivalului Balkan Trafik inca de la prima sa editie: Ovidiu Lipan Tandarica (fost membru al grupului Phoenix), un baterist eclectic, va sustine un concert impreuna cu Fanfara Zece Prajini, pe 14 aprilie, de la ora 22.30, in sala Horta.

De asemenea, virtuozii acordeonului reuniti in formatia Zmei Trei dau o noua dimensiune muzicii romanesti.

De 30 de ani, acest trio cu totul aparte combina intr-un stil foarte personal muzica traditionala romaneasca si groove-ul din Balcani – un exceptional amestec de cantec popular romanesc, muzica de mahala si muzica tiganeasca. Formatia Zmei Trei va sustine concerte la Vino Zirkus pe 13 aprilie (ora 19.30) si 14 aprilie (ora 15.45).

Acestora li se alatura Roberto de Brasov, supranumit swingerul din Carpati, autorul unui cocktail muzical dintre cele mai originale si molipsitoare, pe care artistul refuza sa-l includa in vreo categorie, nici jazz, nici muzica populara, nici clasica, nici folk, mai curand totul la un loc, totul cu un acordeon condus magistral. El va sustine concerte pe 13 aprilie, de la ora 20.30, in sala M, si 14 aprilie, de la ora 21.30, in sala Henry le Boeuf, impreuna cu Ivo Papasov – Balkan Klarinet Project.

Ziua de 15 aprilie este dedicata filmului la Festivalul Balkan Trafik, ocazie cu care va fi proiectat “Loverboy”, de Catalin Mitulescu, o poveste tulburatoare despre traficul de persoane intr-un orasel de pe Dunare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns