Image 1
Image 2

MIEZ PUFOS ȘI DELICIOS

Pâine fără frământare, simplu de făcut și cu o crustă crocantă

Pâine fără frământare, simplu de făcut și cu o crustă crocantă
Pâinea va fi perfect coaptă și cu o crustă crocantă, iar miezul va fi pufos și aerat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Pâinea fără frământare este o rețetă ușor de preparat, ideală pentru cei care vor să savureze o pâine proaspătă, fără multă muncă. Necesită doar câteva ingrediente de bază, iar aluatul va dospi singur, fără frământare.

 

 

Ingrediente necesare pentru pâinea fără frământare:

 

 

500 g făină albă

 

350 ml apă călduță

 

1 g drojdie uscată (sau 3 g drojdie proaspătă)

 

10 g sare

 

Semințe de susan (opțional)

 

Mod de preparare:

 

 

Într-un bol mare, combinați făina, drojdia și sarea. Adăugați apă călduță și amestecați până când obțineți un aluat lipicios. Nu este nevoie să frământați, ci doar să amestecați până ce ingredientele sunt bine încorporate.

 

Acoperiți bolul cu folie de plastic sau un prosop curat și lăsați aluatul să dospească într-un loc călduț până își dublează volumul (sau îl puteți lăsa la frigider pe timpul nopții). Aluatul ar trebui să capete o textură cu bule vizibile.

 

 

După ce aluatul a crescut, presărați făină pe suprafața de lucru și răsturnați aluatul pe ea. Folosind mâinile pudrate cu făină, împingeți ușor marginile aluatului spre centru pentru a forma o bilă, fără a frământa. Lăsați aluatul să stea 30 de minute, acoperit cu un prosop.

 

 

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Dacă folosiți un vas de fontă sau unul cu capac care poate fi introdus în cuptor, puneți-l la încălzit în cuptor. Este important ca vasul să fie extrem de fierbinte când puneți aluatul în el.

 

 

După ce vasul este suficient de cald, scoateți-l din cuptor, puneți aluatul în el și, dacă doriți, adăugați semințe de susan. Acoperiți vasul cu capac și coaceți pâinea pentru 30 de minute. După acest timp, îndepărtați capacul și lăsați pâinea să mai coacă încă 10-15 minute pentru a obține o crustă crocantă și aurie.

 

 

Pâinea va fi perfect coaptă și cu o crustă crocantă, iar miezul va fi pufos și aerat. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga semințe sau ierburi aromatice în aluat, personalizându-vă rețeta după gust.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*