Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Palatul Parlamentului consuma apa cat un oras

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pre;edintele Comisiei de administraie ;i mediu, Sulfina Barbu, a declarat că Palatul Parlamentului consumă apă “echivalentă unui ora; mic din România”, în timp ce directorul tehnic din Camera Deputailor, Alexandru Tănase, a spus că anul trecut, faă de 2004, costurile cu apa au crescut de 9 ori.

În cadrul unei dezbateri pe teme de mediu, pre;edintele Comisiei de administraie ;i mediu, Sulfina Barbu, a declarat că este “o problemă extrem de actuală, cea referitoare la consumul raional, de foarte puine ori ne gândim că atunci când risipim apă, risipim de fapt o resursă importantă, dar risipim ;i bani”.

“La nivelul anului 2007, INS spunea că pierderile de apă potabilă au fost de aproape 41% din volumul consumat la nivelul ării. Iar la nivelul municipiilor ;i ora;elor pierderile au reprezentat 44% din consumul total”, a explicat Barbu. Ea a mai susinut că “lipsa staiilor de epurare reprezintă una din cauzele neîndeplinirii standardelor calitative în domeniul calităii apelor”.

Directorul departamentului tehnic al Camerei Deputailor, Alexandru Tănase, a făcut o prezentare a situiei consumului de apă în Palatul Parlamentului, în care sunt peste 150 de km de conducte ;i peste 100 km de cabluri electrice. Potrivit lui Tănase, parlamentarii beneficiază zilnic de un debit de 670 de metri cubi, din care 80% deservesc primele 3 etaje, iar restul de 20% celelalte etaje superioare cu destinaia de birouri. De asemenea, în ce prive;te apa industrială Palatul Parlamentului prime;te 2.300 de metri cubi pe zi, din care se repartizează 150 de metri cubi/oră pentru cele 30 de hectare de spaii verzi, ;i 1.000 de metri cubi/zi, în medie, pentru instalaiile industriale de climatizare ;i tratare a aerului.

Totodată, Tănase a precizat că în anul 2008 consumul de apă s-a mărit de patru ori faă de 2008, ajungând la 575.000 de metri cubi pe an. “În ce prive;te costurile, observăm o cre;tere de 9 ori, în 2008 am ajuns la 17 miliarde de lei vechi să plătim apa potabilă ;i industrială”, a mai spus Tănase. Întrebat de ce a crescut de patru ori consumul de apă, el a spus că acest lucru este cauzat de mutarea Senatului în clădire ;i consumul altor instituii pe care el găzduie;te Camera, crescând nu numai consumul menajer, cât ;i consumul apei pentru climatizarea clădirii.

El a dat drept exemplu ca cea mai mare consumatoare de apă “centrala de ventilaie ;i frig, care, pe lângă acest lucru, o ;i irose;te pentru că, din cauza proiectului iniial, modul în care centrala folose;te apa este cel puin hilar, în sensul că absoarbe apa, o folose;te pentru tratarea aerului ;i o varsă la canal către Apa Nova, nu o recirculă”. Tănase a mai precizat că până în decembrie 2007, când a fost promulgată o lege specială pentru recepionarea imobilului Palatului Parlamentului, acesta “nu a avut acte, el nu a existat”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns