Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Până când se va lăsa Satu Mare jecmănit de ROSIGN?

Primarul Dorel Coica si viceprimarul Marcela Papici
Primarul şi Consiliul Municipal trebuie să desemneze o altă Comisie de circulaţie pentru a elimina orice suspiciune de corupţie Firma Rosign SRL din Timişoara nu are o imagine prea bună. La adresa ei au apărut zeci şi zeci de articole negative. Firma este recunoscută pentru lăcomia cu care se aruncă asupra banilor publici. A câştigat licitaţii chiar înainte de a se fi înfiinţat. Timişoara a ajuns să se creadă oraşul cu cele mai multe semne de circulaţie din lume. A urmat Satu Mare, Oradea, adică localităţi în care a reuşit să se infiltreze Rosign. La o analiză la rece poţi spune că vinovat nu este cine cere, vinovat este cine dă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Primarul Dorel Coica si viceprimarul Marcela Papici
Primarul Dorel Coica si viceprimarul Marcela Papici

Primarul şi Consiliul Municipal trebuie să desemneze o altă Comisie de circulaţie pentru a elimina orice suspiciune de corupţie

 Firma Rosign SRL din Timişoara nu are o imagine prea bună. La adresa ei au apărut zeci şi zeci de articole negative. Firma este recunoscută pentru lăcomia cu care se aruncă asupra banilor publici. A câştigat licitaţii chiar înainte de a se fi înfiinţat. Timişoara a ajuns să se creadă oraşul cu cele mai multe semne de circulaţie din lume.

A urmat Satu Mare, Oradea, adică localităţi în care a reuşit să se infiltreze Rosign. La o analiză la rece poţi spune că vinovat nu este cine cere, vinovat este cine dă.

Fără acordul cuiva dintr-o primărie nu ar fi posibil ca respectiva firmă să-şi formeze un front de lucru imens, pentru ca apoi să deconteze sume uriaşe. Publicăm în această pagină o mică parte dintre articolele negative la adresa firmei din Timişoara. Cum a reuşit Satu Mare să ajungă un bun client de muls pentru Rosign?

 

În primul rând cu concursul comisiilor de siguranţă a circulaţiei. Trecem peste modul în care s-au semnat contractele de către Primăria Satu Mare. Pentru a înlătura orice suspiciuni, actuala comisie ar trebui schimbată. Acest lucru ar fi un semnal că nimeni din comisie, în frunte cu preşedintele ei, nu au primit mită de la firma din Timişoara. Este vorba despre comisia prezentată în numărul de ieri. Nimeni nu poate fi acuzat fără probe. S-ar putea să fie vorba doar despre nepăsare, despre neglijenţă în serviciu. Nu mergem atât de departe încât să acuzăm pe cineva dintre cei ce lucrează direct cu Rosign că s-a lăsat corupt. Primăria Satu Mare, primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, au datoria faţă de sătmăreni să limpezească această situaţie.

De fapt Primăria are două probleme de rezolvat, problema ADP şi Rosign SRL. Plus Comisia de siguranţa circulaţiei.­

În urma anchetei jurnalistice publicate de cotidianul Informaţia Zilei, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a dispus un control pentru a se stabili cum a fost posibil ca o firmă din Timişoara să încaseze într-un singur an 13 miliarde de lei vechi pentru întreţinerea semafoarelor, a marcajelor rutiere şi indicatoarelor.

Satu Mare a devenit un oraş împânzit de indicatoare rutiere, iar Primăria Satu Mare virează bani grei în conturile Rosign, o firmă despre care se vorbeşte foarte mult în ultima perioadă.

Verificările efectuate la solicitarea Primăriei Timişoara au scos la iveală o sumedenie de nereguli, inclusiv faptul că această societate a obţinut lucrări înainte să se înfiinţeze. Presa locală din Timiş scrie că au fost descoperite nereguli şi în ceea ce priveşte facturarea.

Parcările cu plată au stârnit o grămadă de nemulţumiri în rândul oamenilor. Sătmărenii sunt nemulţumiţi că trebuie să alerge o jumătate de oră pentru a găsi un loc de parcare, apoi tot atât pentru a putea cumpăra un tichet. Nu în ultimul rând nemulţumirea oamenilor este stârnită şi de faptul că pentru o parcare cu o roată pe trotuar şi una pe carosabil trebuie să scoată bani din buzunar. Taximetriştii spun că abonamentul de 400 de lei/an este prea mare şi că în alte municipii taxa plătită este de 200 sau 250 lei/ an.

În urma dezvăluirilor făcute de Informaţia Zilei, revolta oamenilor este şi mai mare. Ei spun că nu şi-au putut închipui că firma din Timişoara încasează atâţia bani pentru două linii trasate pe carosabil.

 

Primăria plăteşte fără să ştie ce

 

Administraţia se scuză spunând că este vorba de o licitaţie organizată de Primăria Satu Mare în 2009 şi că atunci a fost semnat contractul pentru 4 ani. Chiar şi aşa, este inadmisibil să plăteşti lucrări de întreţinere fără să ştii ce plăteşti şi cât costă fiecare lucrare.

Nimeni din Primăria municipiului Satu Mare nu ştie cât costă un kilometru de marcaje pentru pista de biciclişti, asta însemnând o linie sau maxim două trasate cu vopsea albă de-a lungul trotuarului. Din loc în loc sunt desenate biciclete. Firma Rosign, cea care deţine monopolul pe semnalizare rutieră în oraş, a realizat şi aceste linii.

La Timişoara preţul mediu al unui kilometru de pistă pentru ciclişti a fost de 450 euro/km, plus TVA, scrie Press Alert. http://www.pressalert.ro/tag/rosign/

“De ce s-a umplut Timişoara de semafoare? Şeful firmei monopoliste Rosign, membru şi în comisia de circulaţie a primăriei”, “Anchetă la firma Rosign, care a câştigat un contract pe 15 ani cu primăria, în administraţia Ciuhandu”,

“Ce nereguli grave s-au găsit în raportul primăriei după verificarea firmei cu monopol pe semnele rutiere Rosign” scrie Press Alert. La noi nu se ştie. Vorbim de sume uriaşe şi se pare că administraţiei nu-i pasă. Rosign facturează, iar Primăria plăteşte fără să ştie ce.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica ne-a asigurat că la finalul verificărilor pe care le-a dispus va fi în măsură să ne comunice şi aceste informaţii.

 

Firma din Timişoara factura CAS-ul pe întreaga manoperă

 

În urma controlelor dispuse de administraţia din Timişoara s-au descoperit o sumedenie de nereguli. Rosign a primit, an de an, peste 50.000 de euro de la Primăria Timişoara numai pentru plata CAS pentru angajaţi, CAS pe care l-au decontat pe lucrare. “Deci, dacă toată manopera era de 1 milion, ei puneau CAS 28% la un milion, când de fapt, ei plăteau 28% la leafa omului care lucra acolo. Rosign a pus la întreaga manoperă,” a declarat viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia citat de www.opiniatimisoarei.ro.

“Viceprimarul Traian Stoia: Tot al 4-lea semn de circulatie din Timisoara trebuie sa ramana in picioare, restul trebuie dat jos! Consiliul Local va anula contractul cu firma Rosign”, “Indicatoare rutiere si stalpisori verzi de 2 milioane de euro, in 2012, in Timisoara! Verificari la firma contractata de Primaria Timisoara”, “Primaria Timisoara trece pe rosu? Afacerea nenumaratelor semafoare din oras, tinuta in mare secret de responsabilii din primarie” şi EXCLUSIV! Plangere penala pentru Rosign! Viceprimarul Traian Stoia: “Rosign a incasat o caruta de bani, nejustificat, de la Primaria Timisoara. Mergem in instanta!” sunt doar câteva articole publicate de www.opiniatimisoarei.ro. http://www.opiniatimisoarei.ro/exclusiv-plangere-penala-pentru-rosign-viceprimarul-traian-stoia-rosign-a-incasat-o-caruta-de-bani-nejustificat-de-la-primaria-timisoara-mergem-in-instanta/25/04/2013

Nesimţirea cu care societatea Rosign Timişoara a încasat bani de la primării pentru montarea de indicatoare rutiere din doi în doi metri, le-a atras atenţia autorităţilor din Timişoara. Viceprimarul Traian Stoia se plânge că municipiul pe care îl conduce este oraşul cu cea mai mare densitate a indicatoarelor rutiere pe metru pătrat. La fel spun şi sătmărenii.

 

A semnat contractul înainte să se înfiinţeze

 

“Firmă cu lipici la contractele cu statul”, aşa cum o numeşte Virgil Buria pe pagina Alianţei pentru o Românie Curată a semnat un contract înainte să se înfiinţeze. “Paradoxul Rosign: întâi a fost semnat contractul apoi a fost înfiinţată firma” scrie “Sursa de Vest”. “Societatea Rosign a fost înregistrată la Oficiul Registrului abia după 14 zile de la semnarea contractului cu Primăria Timişoara” a spus viceprimarul Stoia citat de “Sursa de Vest”. http://www.sursadevest.ro/stire/contractul-incheiat-de-administra-ia-ciuhandu-cu-firma-rosign-este-nul

“Semnele de circulaţie au devenit o afacere de zeci de milioane de euro,” scrie Cotidianul făcând referire la aceeaşi firmă. “O firmă care a stors milioane de euro din bugetul local şi a inundat Timişoara cu semne de circulaţie, a preluat un contract exclusiv cu primăria cu două săptămâni înainte să fie înregistrată legal la Oficiul Registrului Comerţului” se arată într-un alt articol apărut în aceeaşi publicaţie. “În 10 ani o firmă a încasat 20 de milioane de euro montând semne de circulaţie şi separatoare de trafic”, este un alt titlu din cotidianul. ro http://www.cotidianul.ro/in-10-ani-o-firma-a-incasat-20-de-milioane-de-euro-montand-semne-de-circulatie-si-separatoare-de-trafic-210001/

 

Dorel Coica: “Nu mi se pare normal ca banii să meargă în alt judeţ”

 

Primarul Dorel Coica spune că nu este normal să plătim mii de euro pentru o linie trasă pe carosabil şi de aceea vrea să discute cu cei de la ADP să achiziţioneze o maşină pentru trasat marcaje şi să execute ei aceste lucrări. Economiile astfel realizate ar putea fi folosite în altă parte, apreciază primarul. Amenajarea parcărilor va fi o preocupare prioritară a administraţiei, ne asigură edilul care luni dimineaţă a dispus verificări la tot ce înseamnă relaţia contractuală dintre Primăria Satu Mare şi firma Rosign din Timişoara. “Nu mi se pare normal ca banii să meargă în alt judeţ”, a spus Dorel Coica.

La sfârşitul acestui an, contractul Primăriei cu firma din Timişoara expiră, astfel că administraţia poate organiza o nouă licitaţie sau poate efectua aceste lucrări prin serviciul propriu, a declarat Coica. Primarul ne-a asigurat că vor fi efectuate verificări şi la Serviciul ADP Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Şef la Finanţele Satu Mare, Soos Istvan a fost reţinut de procurorii DNA

Luni, procurorii DNA – Serviciul teritorial Oradea l-au reţinut pe Soos Istvan – şef Birou Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare. Potrivit procuroilor DNA, Soos Istvan ar fi “acţionat” în complicitate cu Mircea Ardelean, şi el arestat.