Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ACHIZIȚIONAREA DE UTILAJE AGRICOLE

Până la 1,5 milioane de euro în fonduri nerambursabile pentru fermierii români

Accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru achiziția de utilaje agricole reprezintă o oportunitate majoră pentru fermierii români
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Fermierii români au acum șansa de a accesa fonduri europene nerambursabile în valoare de până la 1,5 milioane de euro pentru achiziționarea de utilaje agricole, special destinate culturii de sfeclă de zahăr. Această oportunitate reprezintă un impuls semnificativ pentru dezvoltarea și modernizarea exploatațiilor agricole din țară. Iată ce trebuie să știți despre aceste fonduri și cum puteți să beneficiați de ele.

 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, furnizând informații esențiale pentru fermierii interesați de aceste fonduri. Sesiunea din acest an alocă sume semnificative pentru achiziția de utilaje agricole, în special destinate culturilor de câmp, inclusiv cele furajere și plantele tehnice, precum și culturile horticole.

 

 

Pentru a beneficia de aceste fonduri, fermierii trebuie să îndeplinească condiții minime obligatorii, descrise în detaliu în ghidul solicitantului și în anexele aferente, disponibile pe site-ul AFIR. Proiectele de achiziții simple de utilaje agricole trebuie să fie dimensionate adecvat în conformitate cu dimensiunea fermelor, asigurându-se că puterea mașinii este corelată cu suprafața exploatației.

 

 

Sprijinul financiar acordat fermierilor variază între 30% și 90% din valoarea investiției, în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul beneficiarului. Astfel, fermierii pot primi un sprijin substanțial pentru modernizarea și dezvoltarea exploatațiilor lor.

 

 

Valoarea finanțării nerambursabile poate ajunge între 350.000 și 1,5 milioane de euro, în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul beneficiarului. Cooperativa, grupurile de producători și organizațiile de producători sunt printre beneficiarii care pot accesa fonduri maxime de 1,5 milioane de euro.

 

 

Pentru a accesa aceste fonduri, fermierii trebuie să urmeze pașii specificați în ghidul solicitantului și să respecte condițiile impuse. Este esențial să consultați site-ul AFIR pentru a obține toate informațiile necesare și pentru a descărca documentele relevante.

 

 

Verificați ghidul solicitantului și anexele disponibile pe site-ul AFIR pentru a înțelege toate condițiile și criteriile de eligibilitate. Elaborați un proiect detaliat care să includă toate aspectele legate de achiziția utilajelor agricole și modul în care acestea vor îmbunătăți productivitatea și eficiența exploatației. Asigurați-vă că depuneți solicitarea în perioada specificată în anunțul de lansare a apelului, respectând toate cerințele documentare. Proiectele vor fi evaluate de AFIR, iar cei care îndeplinesc toate criteriile vor primi finanțarea solicitată.

 

 

Accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru achiziția de utilaje agricole reprezintă o oportunitate majoră pentru fermierii români. Prin respectarea criteriilor de eligibilitate și pregătirea unui proiect detaliat, aceștia pot beneficia de sprijin financiar considerabil, facilitând modernizarea și dezvoltarea exploatațiilor agricole. Nu ratați șansa de a accesa aceste fonduri valoroase și verificați site-ul AFIR pentru mai multe informații.

 

CITEȘTE ȘI: 14.000 de fermierii sătmăreni și-au depus cererile de subvenții

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Declaraţia 307 – documentar fiscal

Asculta acest articol Obligaţia completării şi depunerii Formularul 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/ corecţia ajustărilor/ regularizarea taxei pe