Image 1
Image 2

BANI ÎN AGRICULTURĂ

Până pe 8 martie se pot solicita subvenții noi pentru anul 2024

Fermier-subventii
Dacă în ceea ce priveşte subvenţiile acordate agricultorilor, atât celor din sectorul vegetal cât și celor din zootehnie, pentru anul 2024 se menţin în principiu formele de sprijin ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… din anul precedent, în baza aplicării noilor prevederi din Politica Agricolă Comună – PAC pentru perioada 2024 – 2027, apar şi noi forme de sprijin.

 

Din 1 martie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură preia de la fermieri cererile unice aferente anului în curs. În paralel se desfăşoară activitatea de continuare a plăţilor pentru 2023.

 

În acest an, peste aceste demersuri se suprapune şi acţiunea de depunere a solicitărilor incluse în prevederile noii scheme de sprijin referitoare la suma de 100 de euro pe hectar, privind compensarea pierderilor pricinuite de războiul din Ucraina.

 

“Și anul acesta îi așteptăm pe fermieri să vină cu data de 1 martie pentru depunerea cererii la APIA, cu schema de subvenții. Avem, totuși, mici modificări, a apărut o subvenție nouă din cauza conflictului cu Ucraina, este vorba de Ordonanța 5 a Guvernului prin care se acordă 100 euro/hectar pentru culturile de toamnă, aferente cererii 2023.

 

Un număr de 8 culturi agricole aprobate, grâu, ovăz, rapiță, culturile, în general, păioase de toamnă. Vor primi această subvenție fermierii care au cel puțin un hectar de cultură înființată. Îi așteptăm pe fermieri cu cereri până pe data de 8 martie”, menţionează publicaţia Agroinfo.

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul oferă subvenții pentru combustibil persoanelor cu dizabilități. Suma pe care o pot primi cetățenii români cu handicap.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with