Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parintii vor fi obligati sa anunte autoritatile locale cand pleaca la munca in strainatate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Senatul a adoptat azi o initiativa legislativa care prevede ca parintii care au copii minori si vor sa mearga la munca peste hotare sa fie obligati sa anunte autoritatile, informandu-le cu privire la rudenia cu care raman cei mici.

 Copiii vor putea fi lasati in grija unui membru al familiei extinse, iar autoritatile locale vor stii cand merg parintii sai in strainatate. Persoana in grija careia va ramane copilul minor trebuie sa aiba cel putin cu 18 ani mai multi decat copilul, sa dispuna de echivalentul salariului minim brut pe economie, sa fie familiarizata cu cresterea copilului si sa nu aiba in ingrijire mai mult de trei copii minori.

Initiatorii propun ca persoana in grija caruia ramane copilul sa fie testata psihologic de un specialist al Serviciului Public de Asistenta Sociala. In proiect se prevede ca in situatia in care minorul nu e tratat corespunzator acesta poate sa fie mutat intr-un centru de plasament la initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Camera Deputatilor este decizionala in acest proiect.

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Blam parlamentarilor

Asculta acest articol Sătmăreanul Vasile Mic, dezamăgit de unii parlamentari români, le adresează următorul text: “Parlamentarilor României care şi-au votat