Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parlamentul a adoptat Strategia Naţională de Apărare a Ţării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat marţi, cu 282 voturi “pentru”, o abţinere şi un vot “împotrivă”, Strategia Naţională de Apărare a Ţării.

Înaintea votului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a făcut un apel la parlamentari să intre în sală pentru a se aproba Strategia de Apărare.

Zgonea a anunţat, marţi, în plen, că dezbaterile din Parlament asupra strategiei naţionale de apărare vor avea loc, cu toate că membrii comisiilor de politică externă nu au avut cvorum pentru a da un aviz.

Şedinţa Parlamentului în care se dezbate şi votează Strategia de Apărare a ţării a început cu o întârziere de jumătate de oră, programul de lucru fiind amânat din cauza premierului interimar, Gabriel Oprea, care a întârziat. De la şedinţă au lipsit foarte mulţi parlamentari de la PSD, dar şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care se află în Turcia pentru a-l vizita pe Victor Ponta.

”Este un moment important privind viitorul securităţii naţionale”, a spus Gabriel Oprea, care a precizat că Guvernul susţine Strategia de Apărare a ţării pentru perioada 2015-2019.

Reprezentanţii minorităţilor naţionale au anunţat că vor vota Strategia de Apărare a Ţării. ”Grupul minorităţilor naţionale spune alături de preşedintele Iohannis: Vrem o Românie puternică”.

”Acesta este un document politic. Parlamentul nu poate interveni pe un text al Administraţiei Prezidenţiale. Promovarea acestui document nu pot substitui atributele Guvernului în zona de securitate”, a fost poziţia PSD, exprimată de Ion Mocioalcă.

El a anunţat că şi PSD va vota Strategia de Apărare a Ţării.

Din partea grupului PNL a luat cuvântul co-preşedintele Vasile Blaga. Senatorul a atras atenţia că de la lucrările Parlamentului în care se dezbate Strategia de Apărare a Ţării lipseşte ministrul Apărării, Mircea Duşa, scrie gandul.

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că speră ca puterea să nu facă din strategia naţională un joc politicianist, arătând că a fost un prim semnal de amânare a sa, prin faptul că nu s-a dat un vot imediat după discursul preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatorul Ioan Ghişe susţine că prin Strategia Naţională de Apărare se creează premisele unei supra-guvernări, solicitând retrimiterea documentului iniţiatorului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns