Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

JUDEȚUL SATU MARE

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot
Parohia ortodoxă din satul Socond, comuna Socond, județul Satu Mare, are un nou preot paroh. Biserica purtând hramurile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel" și "Sfinții Împărți întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena” are un nou păstor, și anume Gabriel Durnea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit informațiilor furnizate de către Protopopiatul Ortodox Carei, “marți, 7 mai 2024, în a treia zi a Sfintelor Paști, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, prin decizie chiriarhală, părintele protoiereu Florian Ioan Mocan a instalat în Biserica ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Împărți întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena” Socond, Protopopiatul Carei, noul preot, Durnea Gabriel, în urma vacantării postului”.

 

 

Trebuie menționat faptul că din sobor au făcut parte preoții: Cosma Dionisie fostul paroh, Pintea Gheorghe – preotul pensionar, care a suplinit parohia până la venirea noului paroh, părintele Stan Adrian din localitatea Hodișa, preotul Iederan Gheorghe din Stâna, părintele Buie Ioan din satul Cuța, preotul Mureșan Bogdănel – fost slujitor în Parohia Socond timp de 5 ani, actualmente paroh la Supuru de Sus, preotul Ghilea Adrian din Beltiug, părintele Durnea Rusalim din Zimbor, județul Sălaj, preotul Creța Gabriel din Cluj-Napoca și noul paroh Durnea Gabriel.

 

 

Părintele Gabriel, fiind la început drum, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dăruiască sănătate, multă răbdare și slujire rodnică mulți și binecuvântați ani!”, s-a mai precizat în informarea transmisă de Protopopiatul Carei, județul Satu Mare”.

 

Citește și:

Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a binecuvântat numirea noului preot la Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns