

Respectând oarecum tradiţia, iată că în prima sâmbătă a lunii, duminică, 3 mai, pe platoul de la Huta Certeze, a avut loc cea de a 59 -a ediţie a serbării câmpeneşti denumită generic Sâmbra oşenească.
După aprecierile unor participanţi consecvenţi la această manifestare, ploaia de sâmbătă, dar cu siguranţă şi alte motive au făcut să fie o participare modestă la sărbătoare. Se aprecia că până la deschiderea oficială a Sâmbrei Oşeneşti de la Huta Certeze, nici 30% comparativ cu anii precedenţi n-au sosit la sărbătoare.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 4 mai, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).
10 comentarii
Ionele!…,ai uitat si pentru rromi!!
Din cate vedeti la fata locului marea majoritate a celor prezenti sunt cei cu studii minimale,SAMBRA va ramane pentru tarani,ca doar e vorba de oi,nuuu!?PA!
In acest judet orice activitate culturala e politizata. Deja ne e silă!
In acest an n-a fost prezenta obligatorie si nici transport gratuit de mici si bere sa nici nu vorbim.
de acord cu babacu
N-am avut bani să merg acolo, duminica a fost timp frumos. Am preferat mai bine să beau acasă o navetă de bere şi să ronţăiesc la Dinamo-Steaua nişte alune cu sare şi ulei rafinat de floarea-soarelui. 🙂
Se da o importanta exagerata,zonei(tarii ) Oasului.Este deja deranajant,ca la orice manifestare culturala sa fie prezenti cu tapuriturile si danturile zgomotoase acompaniate de o vioara si o “zongora”, ţâpuritura oşenească, care „taie”
chiar oamenii legii:
„Nici jandaru nu-i dă fier
Să nu meargă brişca-n el”.S-ar cuveni sa facem loc si altor zone folclorice din judet sa-si etaleze virtutile artistice.
Ce vreți, anul ăsta nu sunt alegeri. Să vedeți la anul ce va fi!
Parerea mea este opusa, cred ca politizarea excesiva din anii trecuti a acestor evenimente a facut ca lumea sa-si piarda interesul. Eu deja de mult timp refuz sa particip la sindrofii la care sint prezenti si politicieni. Ma deranjeaza festivismul exagerat practicat de romani cu orice ocazie, daca un lider politic nu ia cuvintul si nu spune tot felul de baliverne e luat de prost.
Asa este cand nu se imparte pomana electorala (mici, sarmalute, bere, etc.). Romanilor le place pomana si s-au obisnuit cu ea. Este ceva traditional si obisnuit. Nu e pomana, nu e sarbatoare !….,ce dracu…. Serbare campeneasca pe stomacul gol nu merge. Participare modesta denota proasta organizare !.