Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Partidul cancelarului Nehammer a ieşit în pierdere la alegerile din Austria Inferioară

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Karl Nehammer

Alegerile regionale din land-ul Austria Inferioară, despre care se susţine că ar fi motivul principal pentru care Karl Nehammer a hotărât să blocheze aderarea României şi Bulgariei la Schengen, au început duminică. Partidul de guvernare, OVP, a guvernat în acest land de mai multe decenii şi deţine, în prezent, majoritatea absolută, însă sondajele arată de mai mult timp că lucrurile s-ar putea schimba.

Partidul cancelarului Neuhammer pierde voturi în faţa naţionaliştilor de dreapta, potrivit celor mai recente date, citate de Bloomberg. Partidul Popular Austriac a pierdut majoritatea absolută în Austria Inferioară (sub 40% din voturi), find nevoit să caute o alianţă pentru prima dată în ultimele două decenii.

Datele transmise de televiziunea publică la ora 19.30, după numărarea a 74% din voturi, au arătat că Partidul Libertăţii anti-imigranţi (FPO) a urcat pe locul al doilea cu 24,7%, iar social-democraţii (SPO) s-au clasat pe locul trei cu 20,8%. În ciuda faptului că a câştigat cu 10 puncte procentuale mai puţine voturi de la ultimele alegeri, Partidul Popular a ocupat totuşi primul loc cu 39,8%.

Austria Inferioară este landul cel mai mare din Austria ca suprafaţă şi al doilea ca populaţie. Austria Inferioară este, de asemenea, foarte rurală. Cele mai mari oraşe sunt St. Pölten (56.000 de locuitori) şi Wiener Neustadt (47.000 de locuitori). 70% dintre austriecii de acolo trăiesc în oraşe cu mai puţin de 10.000 de locuitori.

Austria Inferioară este considerată fieful partidului ÖVP, care nu a obţinut niciodată mai puţin de 44% la alegeri.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with