Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETĂ DE VARĂ

Paste cu broccoli

Pastele cu broccoli: o rețetă adorată atât de cei mici cât si de cei mari, mai ales în zilele călduroase de vară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente

250 g de paste nefierte, o lingură ulei, 250 g de broccoli, tăiat bucheţele, 2 morcovi tăiaţi felii subţiri, 150 g de mazăre proaspătă sau congelată, o ceapă tocată, 60 g de unt, 250 g de smântână, un căţel de usturoi pisat, 200 g de parmezan ras (sau alt tip de caşcaval), o legătură pătrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare

Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Se călesc< ceapa, broccoliul, morcovii și mazărea în uleiul încins, 6-8 minute, amestecând din când în când, până când legumele se mai înmoaie puțin, dar mai sunt crocante. Pentru sos, se topeşte untul într-o tigaie potrivită, la foc mediu spre mic. Se adaugă smântâna şi se fierbe la foc mic 5 minute, apoi se adaugă usturoiul şi parmezanul, din care se pune puțin deoparte. Se amestecă repede, cât se încălzesc ingredientele. Se adaug[ pătrunjelul tocat şi sosul se amestecă cu legumele sotate. Se scurg pastele de apă şi se adaug[ în tigaia cu compoziţia de sos şi legume. Se amestecă uşor, ca să se combine aromele, apoi se presară cu o lingură de parmezan ras. Mâncarea se servește caldă, sau chiar dată înainte la cuptor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns