Ingrediente
250 g de paste nefierte, o lingură ulei, 250 g de broccoli, tăiat bucheţele, 2 morcovi tăiaţi felii subţiri, 150 g de mazăre proaspătă sau congelată, o ceapă tocată, 60 g de unt, 250 g de smântână, un căţel de usturoi pisat, 200 g de parmezan ras (sau alt tip de caşcaval), o legătură pătrunjel verde, tocat
Mod de preparare
Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Se călesc< ceapa, broccoliul, morcovii și mazărea în uleiul încins, 6-8 minute, amestecând din când în când, până când legumele se mai înmoaie puțin, dar mai sunt crocante. Pentru sos, se topeşte untul într-o tigaie potrivită, la foc mediu spre mic. Se adaugă smântâna şi se fierbe la foc mic 5 minute, apoi se adaugă usturoiul şi parmezanul, din care se pune puțin deoparte. Se amestecă repede, cât se încălzesc ingredientele. Se adaug[ pătrunjelul tocat şi sosul se amestecă cu legumele sotate. Se scurg pastele de apă şi se adaug[ în tigaia cu compoziţia de sos şi legume. Se amestecă uşor, ca să se combine aromele, apoi se presară cu o lingură de parmezan ras. Mâncarea se servește caldă, sau chiar dată înainte la cuptor.
Fii primul care comentează