Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingredientele, pentru 4 persoane:

 

80 g roșii uscate
40 g nuci de pin
1 legătură de pătrunjel cu frunze plate
1 catel de usturoi
50 g parmezan ras
200 ml ulei de măsline
Sare
Piper
1-1,5 kg conopidă
Fulgi de chili
16 măsline negre fără sâmbure
400 g paste
1 lămâie organică

 

 

Conopida prăjită 
Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.

 

 

Mod de preparare: Înmoaie roșiile uscate în 200 ml apă fierbinte timp de 15 minute, apoi scurge-le, usucă-le cu un prosop de bucătărie și taie-le în bucăți mici. Prajește nucile de pin fără adăugare de grăsime, toacă pătrunjelul și cățeii de usturoi. Pune-le pe toate într-un blender pentru a obține un pesto, adaugă ulei de măsline, sare, piper și parmezan. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie conopida în bucăți mici și așează-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt. Amestecă-le cu cel puțin 4 linguri de ulei de măsline, sare și fulgi de chili. Coace-le pe raftul din mijloc timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Fierbe apa pentru paste și adaugă pastele astfel încât să fie gata în același timp cu conopida. Când scurgeți pastele, adunați 150 ml de apă de gătit și amestecați-o în pesto-ul de roșii. Rade coaja de lămâie și adaugă-o în pesto, împreună cu 2 linguri de suc de lămâie. Taie măslinele fâșii. Așează pastele scurse înapoi în oală și amestecă-le cu pesto, măsline și conopidă.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Ciorbă de pește

Cred că ciorba e unul dintre alimentele cu cel mai mare impact asupra memoriei noastre afective. E bunica, e mama, e vreo mătușă sau o soră mai mare, care se joacă cu cei mici și-i hrănește. Ciorba e alături de noi cam oricând avem nevoie de puțin confort. Nu e doar combustibil, că e apă lungă și ne umple stomacul, ci ne și lecuiește, ne face bine. Ciorba ne este clar identitară. Și o spun și o să o repet. Firescul ei ne face să o ignorăm, dar o mâncăm în fiecare zi. Avem sute de variațiuni de rețete și, de multe ori, supa aia clară, zama, e folosită și să te întremezi, când ești bolnav sau e cea mai importantă masă în familie, de duminică, de după liturghie, și vorbesc de o istorie de 300 de ani.