Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Paste cu pui și ciuperci într-un sos cremos

Paste cu pui și ciuperci într-un sos cremaos
Paste cremoase cu pui și ciuperci într-un sos cremos din smântână și parmezan, perfect condimentate și servite cu pătrunjel proaspăt.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente
Pentru paste:

225 g paste (fettuccine, penne sau alese după preferință)

 

 

Pentru pui:

2 piepturi de pui fără os și piele
Sare și piper, după gust
1 lingură ulei de măsline

 

 

Pentru sos:

2 linguri unt
1 ceapă mică, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați fin
225 g ciuperci, feliate (cremini sau champignon)
240 ml smântână pentru gătit (frișcă lichidă neîndulcită)
60 g parmezan ras
1 linguriță condimente italiene sau cimbru uscat
1/4 cană pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)

 

 

Instrucțiuni

1. Gătește pastele:

Fierbe o oală mare cu apă sărată.
Adaugă pastele și gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente.
Scurge-le și pune-le deoparte.

2. Pregătește puiul:

Asezonează piepturile de pui cu sare și piper.
Încinge o tigaie mare la foc mediu-mare și adaugă uleiul de măsline.
Gătește puiul aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte, până devine auriu și bine făcut.
Scoate puiul din tigaie și lasă-l să se odihnească câteva minute, apoi taie-l felii subțiri.

3. Prepară sosul:

În aceeași tigaie, topește untul la foc mediu.
Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine translucidă, aproximativ 3-4 minute.
Adaugă usturoiul tocat și ciupercile feliate.
Gătește până când ciupercile devin moi și aurii, aproximativ 5-6 minute.
Toarnă smântâna pentru gătit și adu la punctul de fierbere ușoară.
Adaugă parmezanul ras și condimentele italiene, amestecând constant timp de 2-3 minute până când sosul se îngroașă ușor.
Asezonează cu sare și piper, după gust.

4. Combină toate ingredientele:

Adaugă pastele fierte și feliile de pui în tigaie.
Amestecă bine pentru ca toate ingredientele să fie acoperite de sos.
Mai lasă pe foc încă 1 minut pentru a se încălzi bine.

5. Servește:

Pune pastele pe farfurii.
Decorează cu pătrunjel proaspăt tocat.
Servește fierbinte și bucură-te de gustul delicios!

 

Poți adăuga legume precum spanac sau mazăre pentru un plus de nutrienți.
Pentru un gust picant, presară fulgi de ardei iute în sos.

 

Poftă bună!

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Festivalul racilor la Satu Mare

Sfaturi privind fructele de mare

Asculta acest articol Pentru informarea tuturor cetăţenilor, consumatorilor care vor participa şi vor dori să consume produse şi specialităţi, cu

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

Supă cremă acrișoară cu piept de pui

Supă cremă acrișoară cu piept de pui

Supa-cremă cu piept de pui și legume este o rețetă tradițională în bucătăria românească, evocând istoria culinară rurală și adaptabilitatea gospodinelor de a crea preparate nutritive și pline de gust din ingrediente simple.

Cart