INGREDIENTE:
Farfalle – o pungă de 500 de grame
Busuioc – 4-5 crenguţe de busuioc proaspat
Vin alb – 150 ml
Ulei de măsline
Roşii cherry – 300 grame
3 linguri de parmezan sau caşcaval afumat ras
sare şi piper proaspăt măcinat
Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, cu sare şi puţin ulei adăugat în apă pentru a nu se lipi. În timp ce pastele se fierb putem să preparăm sosul astfel; într-o tigaie încinsă punem ulei de măsline după care adăugăm roşiile cherry. Preţ de câteva minute le sotăm iar cînd vor începe să crape adăugăm vinul alb şi le mai lăsăm alte cîteva minute. La final adăugăm frunzele de busuioc.
Pastele fierte şi scurse le punem peste sos în tigaie şi le amestecăm bine. Adaugăm sare şi piper după gust. Caşcavalul ras se adaugă la sfârşit.
Aceste paste au un gust rafinat şi se potrivesc de minune cu un vin alb demisec.
Poftă bună!
Fii primul care comentează