Când mă gândesc la mesele de Paște din copilărie, pe lângă preparatele tradiționale, îmi amintesc de mama care avea grijă să includă întotdeauna un fel de mâncare pe bază de pește. Fie că era unt cu sardine sau o salată cu ton, peștele nu lipsea niciodată de pe masă. Anul acesta, voi pregăti eu un pate de macrou afumat – o rețetă plină de savoare și foarte ușor de realizat.
Ingrediente:
200 g macrou afumat
1 linguriță muștar
2 lingurițe cremă de brânză
1 lingură suc de lămâie (+extra, după gust)
Piper, după gust
Mărar (sau chives), tocat
Mod de preparare:
În robotul de bucătărie, adăugați jumătate din cantitatea de macrou afumat, împreună cu muștarul, crema de brânză și sucul de lămâie. Procesați până obțineți o compoziție omogenă.
Într-un bol, combinați pate-ul obținut cu restul de macrou tăiat mărunt (îmi place să las puțină textură, dar dacă preferați o compoziție mai fină, puteți procesa tot peștele).
Asezonați cu piper proaspăt măcinat, mărar tocat și ajustați sucul de lămâie, dacă mai este nevoie.
Păstrați pate-ul la frigider, într-un recipient ermetic. Se servește ca aperitiv, alături de pâine prăjită și legume proaspete.
O combinație delicioasă pe care o recomand: pâine prăjită, pate de macrou afumat, sfeclă coaptă și microplante – un adevărat răsfăț!
Fii primul care comentează