Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pate de peste cu ceapa verde

Pate de peste cu ceapa verde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pateul de peste se serveste pe paine prajita, dar se poate fososi si ca umplutura pentru foietaj.

 

Ingrediente:

 

– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,

– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),

– o lingurita de pasta de tomate,

– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,

– sare, piper.

 

Mod de preparare:

 

Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă de roșii cu tăiței

Supa de roșii este bogată în antioxidanți precum licopenul, vitamine și minerale, oferind beneficii pentru sănătatea inimii și a sistemului imunitar, în timp ce menține un conținut caloric scăzut.

Degete de brânză cu usturoi

Pizza canadiană: Degete de brânză cu usturoi

 Degetele de usturoi sunt un produs alimentar popular în toată Canada Atlantic. Chiar dacă arată ca o pizza, degetele de usturoi sunt tăiate în fâșii sau degete în loc să fie tăiate în felii ca o pizza obișnuită. Felul de mâncare constă din aluat de pizza care este acoperit cu brânză, unt de usturoi și pătrunjel.