Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL Satu Mare si-a anuntat principalii candidati la alegerile locale

Sigla Informatia Zilei
Pe langa cele 11 primarii din judet, PDL are sanse sa mai castige 5 Marti, 10 aprilie, PDL Satu Mare si-a prezentat oficial candidatii pentru alegerile locale. Radu Giurca este candidatul PDL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, iar Nicolae Suta intra in cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare. Chiar daca adversarii politici se afla in campanie electorala de mai mult timp, deputatul Ioan Holdis este convins ca PDL Satu Mare va castiga presedintia Consiliului Judetean sau Primaria Municipiului Satu Mare. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in 10 localitati din judetul Satu Mare, localitati fara primari PDL, Radu Giurca se claseaza deasupra contracandidatilor sai Arpad Csehi - UDMR si Adrian Stef - USL.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nicolae Suta - candidatul PDL la primaria Satu Mare si deputatul Ioan Holdis
Nicolae Suta - candidatul PDL la primaria Satu Mare si deputatul Ioan Holdis

 Pe langa cele 11 primarii din judet, PDL are sanse sa mai castige 5

Marti, 10 aprilie, PDL Satu Mare si-a prezentat oficial candidatii pentru alegerile locale. Radu Giurca este candidatul PDL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, iar Nicolae Suta intra in cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare.

Chiar daca adversarii politici se afla in campanie electorala de mai mult timp, deputatul Ioan Holdis este convins ca PDL Satu Mare va castiga presedintia Consiliului Judetean sau Primaria Municipiului Satu Mare. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in 10 localitati din judetul Satu Mare, localitati fara primari PDL, Radu Giurca se claseaza deasupra contracandidatilor sai Arpad Csehi – UDMR si Adrian Stef – USL.

Presedintele PDL Satu Mare, Ioan Holdis a subliniat ca desi si-a dorit un candidat roman, din societatea civila, sustinut de toate partidele romanesti, ca alternativa la UDMR acest lucru nu s-a putut realiza din vina USL, care vroia cele 2 posturi importante< presedintia Consiliului Judetean si cea de primar. PDL Satu Mare nu va incheia nicio alianta pre-electorala, a spus liderul PDL.

 

Partidele romanesti n-au putut iesi cu un candidat unic din vina USL

 

La conferinta de presa de marti, 10 aprilie, sustinuta de deputatul Ioan Holdis – presedintele PDL Satu Mare au fost prezenti o parte dintre cei 11 primari PDL din judetul Satu Mare precum si candidatul pentru functia de primar al municipiului Satu Mare, Nicolae Suta. Aflat la o videoconferinta cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, Radu Giurca n-a putut participa la conferinta de presa dedicata lansarii candidatilor pentru alegerile locale.

O parte din primarii PDL din jutet si deputatul Ioan Holdis impreuna cu Nicolae Suta - candidatul PDL la primaria municipiului Satu Mare
O parte din primarii PDL din jutet si deputatul Ioan Holdis impreuna cu Nicolae Suta - candidatul PDL la primaria municipiului Satu Mare

La inceputul intalnirii cu jurnalistii, deputatul Ioan Holdis a precizat ca desi era spre binele majoritatii cetatenilor, nici la alegerile din acest an Satu Mare nu va avea candidat unic din partea partidelor romanesti. Aratand ca in urma cu doi ani, PDL, PNL si PSD au fost de acord sa propuna un candidat unic, din societatea civila, din pacate si spre regretul a cel putin 65% dintre cetateni, negocierile au esuat din vina USL-ului.

“Dupa cum stiti, eu vin din mediul privat, unde sunt obisnuit ca partile care participa sa se aleaga fiecare cu cate ceva dintr-o negociere, insa in acest caz reprezentantii USL vroiau toate posturile pentru ei, si Primaria Satu Mare si Consiliul Judetean iar noi sa luam ramasitele,” a adaugat liderul PDL Satu Mare.

Deputatul Holdis a adaugat ca si atacurile senatorului Valer Marian la adresa liderilor democrat liberali au dus la ruperea relatiilor. “Daca doresti sa pornesti cu cineva la drum, ti-l faci aliat, nu dusman,” a spus Holdis.

 

PDL va obtine unul dintre posturile cheie din judet

 

Bazandu-se pe rezultatele unui sondaj de opinie, Ioan Holdis este convins ca PDL Satu Mare va obtine una din cele doua functii cheie din judetul Satu Mare, presedintia Consiliului judetean sau Primaria municipiului resedinta de judet. Candidatul PDL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean este Radu Giurca, iar pentru cea de primar Nicolae Suta. Rezultatul sondajului de opinie realizat in localitatile Calinesti Oas, Gherta, Certeze, Craidorolt, Tasnad, Negresti Oas, Ardud, Supur, Cauas si Cehal in claseaza pe Radu Giurca in fruntea candidatilor pentru functia de presedinte al CJ.

“Imi doresc ca, pentru prima data in istoria postdecembrisra, PDL sa se regaseasca in administratia locala, chiar daca suntem dezavantajati de faptul ca ne-am desemnat mai tarziu candidatii, iar unii dintre contracandidati se afla in campanie electorala de vreo trei ani, pe bani publici”, a spus Holdis.

Cand spune ca este convins ca PDL va castiga una din cele doua functii cheie, Ioan Holdis se bazeaza si pe faptul ca actualul primar a ajuns la un nivel de plafonare, iar Satu Mare a devenit un oras mort. Despre Coica, deputatul a spus ca acesta se afla la a treia candidatura.

 

Niciun primar nu intentioneaza sa dezerteze

 

Potrivit acelui sondaj de opinie, PDL are o medie in judet de 18% si 22% in Negresti Oas si 20% in Zona Oasului in timp ce USL a obtinut doar 26%, care impartit la cele trei partide iar reveni fiecaruia 12%. Cu aceste rezultate, liderii PDL sunt convinsi ca vor castiga una din cele doua functii cheie, cele 11 primarii pe care le conduc plus inca cel putin 5 primarii din judet.

Ioan Belbe – primarul comunei Turt s-a declarat impotriva traseismului politic. De asemenea el a tinut sa precizeze ca in ciuda crizei economice si a masurilor pe care Guvernul a fost nevoit sa le ia, cei 11 primari PDL aflati in functie au reusit sa faca lucruri bune pentru comunitate. Potrivit lui Ioan Belbe niciun primar PDL din judet nu intentioneaza sa plece la alte partide. “Am discutat cu fiecare coleg si nu am constatat ca vreunul ar avea o asemenea intentie,” a spus edilul Turtului.

 

Nicolae Suta, un candidat bine pregatit

 

Nicolae Suta – candidatul PDL pentru functia de primar al municipiului Satu Mare este inginer, a lucrat la Unio, unde dupa Revolutie a coordonat serviciul de Marketing si Export. Apoi in 2003, impreuna cu alti doi colegi au infiintat o societate de producetie utilaje industriale. Societatea pe care o conduc lucreaza pentru export dar si pentru piata interna. Lucrand in domeniul afacerilor, vorbeste limba engleza, italiana, germana si maghiara. In politica a intrat in 2005.

Referindu-se la sansele de castig ale candidatului PDL pentru functia de primar al municipiului Satu Mare, Holdis a spus ca Nicolae Suta este bine pregatit, putin indoctrinat si provine din societatea civila.

La randul sau, Nicolae Suta a spus ca scopul democrat liberarilor este de a-si indrepta atentia spre comunitate, care in ultima perioada a fost uitata de politicieni. Nicolae Suta este hotarat sa readuca municipiul Satu Mare intre primele cinci intr-un clasament national al bunastarii, asa cum era inainte de 1989. “La ora actuala, judetul nostru se numara printre ultimele cinci judete din tara“, a incheiat Suta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns