Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BANII FERMIERILOR

Pe 9 iunie, C.E. va decide creşterea sau menţinerea subvenţiilor pentru fermierii români

Pe 9 iunie,  C.E. va decide creşterea sau menţinerea subvenţiilor pentru fermierii români
În perioada 13 – 14 mai, comisarul european  pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a făcut o vizită în România pentru a discuta o serie de probleme ce privesc agricultura, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. dar şi aspecte referitoarea la Portul Constanţa şi afluxul de cereale. Problemele discutate de premierul Marcel Ciolacu, Florin Barbu, Ministrul Agriculturii şi dezvoltării Rurale – MADR, cu înaltul oficialo European, au inclus printre altele aplicarea planului strategic PAC al României, fiind vorba despre alocarea României a 15 miliarde de euro, bani care vor ajunge la fermierii români, cele 126 de milioane de euro aprobate României pentru a spriji investiţiile în Portul Constanţa pentru a putea face faţă fluxului sporit de cereale.

 

S-a recunoscut faptul că România este un producător însemnat de cereal în Uniunea Europeană. În ultimii ani au crescut exporturile de cereale româneşti, fiind necesare măsuri de suţinere financiară în vederea creşterii capacităţilor de lucru. S-a concluzionat faptul că fermierii români vor beneficia de subvenții APIA mai mari pe hectar, cap de animal. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Agricultură. România este una dintre țările UE care oferă cele mai mici subvenții pentru fermieri. Astfel, se dorește creșterea acestor sume cu 30%. Dar, o decizie în acest sens va putea fi luată după alegerile europarlamentare din 9 iunie.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Pentru prima oară în istoria României, Guvernul a alocat 2% din PIB-ul țării pentru agricultură

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns