Printre primele fructe autohtone se numără căpşunele, suficient de bine cunoscute la noi în judeţ. Iată că în acest an există condiţii favorabile ca noi, sătmărenii, să degustăm şi să savurăm aceste fructe pe la mijlocul lunii mai, spre deosebire de anii anteriori, când era bine când se aflau pe piaţă la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie.
Judeţul Satu Mare este unul dintre cei mai mari producători de căpşuni din ţară
De o bună vreme este recunoscut faptul că judeţul Satu Mare se află în topul naţional privind producţia de căpşune. Potrivit statisticilor, peste 1.200 de hectare sunt ocupate în prezent cu această cultură. Se spune că cele mai mai suprafeţe, de circa 600 de hectare se află pe raza comunelor Halmeu şi Porumbeşti.
În Porumbeşti chiar este un tânăr care şi-a înfiinţat căpşunăria pe seama unui proiect european. La Halmeu zeci, poate sute de familii îşi câştigă traiul zilnic pe seama cultivării căpşunului, fie şi pe suprafeţe de sub un hectar.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită de vineri, 25 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).
Fii primul care comentează