Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MARAMUREȘ

Pelerinajul Cutezătorilor Munților la Pădurea lui Eminescu de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Cutezătorii Munților au organizat un pelerinaj la PĂDUREA LUI EMINESCU  de pe Dealul Comja, județul Maramureș
De Ziua Culturii Naționale, Cutezătorii Munților au organizat un pelerinaj la Pădurea lui Eminescu de pe Dealul Comja, județul Maramureș, celebrând cultura românească prin poezie, cântec, scenete și comuniune cu natura.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Asociația Cutezătorii Munților a organizat un pelerinaj special la Pădurea lui Eminescu, situată pe Dealul Comja, în județul Maramureș. Acest loc simbolic reprezintă pentru membrii asociației nu doar un spațiu natural de o frumusețe aparte, ci și un punct de referință cultural și spiritual, strâns legat de identitatea lor.

 

 

 

Evenimentul a reunit aproximativ 30 de participanți, dintre care 12 copii, care au pornit într-o drumeție pe traseul mai lung și pitoresc dinspre Racșa. Peisajul de iarnă, acoperit de un strat proaspăt de zăpadă și învăluit de liniștea solemnă a naturii, a transformat întreaga experiență într-un prilej de reconectare cu valorile promovate de asociație: tradițiile naționale, cultura românească și dragostea pentru natură.

 

 

 

La fostul canton silvic din pădure, participanții au marcat momentul printr-un program artistic dedicat lui Mihai Eminescu. Poeziile marelui poet au fost recitate cu emoție, cântecele folk inspirate de versurile sale au răsunat în mijlocul pădurii, iar scenetele interpretate de copii au adus un strop de bucurie și creativitate. Focul de tabără, nelipsit de la astfel de evenimente, a creat o atmosferă caldă și primitoare, iar gustarea tradițională de slănină friptă, pâine și ceapă a completat perfect ziua.

 

 

 

Reîntoarcerea anuală la Pădurea lui Eminescu, mai ales cu prilejul Zilei Culturii Naționale, este pentru Cutezătorii Munților un prilej de a-și reafirma legătura cu rădăcinile culturale și naturale. Această tradiție simbolizează continuitatea valorilor și angajamentul lor de a promova nu doar frumusețea naturii, ci și spiritul cultural al poporului român.

 

 

 

Evenimentul de anul acesta a fost, așa cum și-au propus organizatorii, o combinație de reflecție, bucurie și comuniune, demonstrând că Ziua Culturii Naționale poate fi sărbătorită autentic și memorabil, chiar în mijlocul naturii.

 

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*