Image 1
Image 2

PENSII SATU MARE: Peste 73.000 de dosare au fost reevaluate la Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Cristian Soponos – Casa Pensii

 

 

Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare anunţă pensionarii că este pe ultima sută de metri în procesul de evaluare al dosarelor de pensii. Mai mult de 83% dintre dosarele de pensii au fost evaluate, practic rămânând doar dosarele complicate. Complexitatea ridicată a acestor ultime dosare rezultă din multele modificări, adăugări de stagii şi revizuiri de-a lungul anilor pe diferite programe informatice.

 

 

,,Oamenii cred că este foarte simplu dar imaginaţi-vă un număr de 73480 de dosare luate din nou în lucru pe lângă activitatea curentă. Un volumul foarte mare. Din acest motiv, instituţia noastră şi toate casele teritoriale de pensii au fost nevoite să angajeze personal suplimentar. 16 persoane au fost angajate iniţial şi instruite pentru acest proces la Casa de Pensii Satu Mare. Eforturile sunt maxime pentru a finaliza evaluarea şi dorim să asigurăm pensionarii că suntem pe ultima sută de metri a evaluării. Ne gândim chiar la o prelungire a programului de lucru dacă va fi cazul. Am prelungit şi contractele celor 16 persoane existente deja, pentru a continua munca începută respectiv continuarea în vederea digitalizării” a declarat directorul executiv al instituţiei, Cristian Soponoş.

 

 

Etapa aceasta este foarte importantă, pentru a putea fi aplicată viitoarea formulă de calcul a pensiilor din legea despre care se discută. Ca urmare, Casa de Pensii va respecta termenul stabilit săptămâna trecută de către Casa Naţională de Pensii, pentru ca toţi pensionarii să beneficieze de recalculare.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns