Image 1
Image 2

SERVICII MEDICALE LA SATU MARE

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”
Campania de Educație și Prevenție Sanitară "Din grijă pentru tine", care s-a desfășurat în municipiul Satu Mare la Casa Dăinuirii, s-a bucurat de mare popularitate în rândul sătmărenilor. Fiecare cetățean care a beneficiat de serviciile medicale oferite a făcut o programare în prealabil, și astfel Casa Dăinuirii a fost vizitată de peste 1000 de sătmăreni în ultimele două zile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a prezenta rezultatele campaniei, s-a organizat o conferință de presă în data de 1 aprilie, de la ora 11:00.

 

 

În calitate de coordonatori ai echipei de organizare a acestui proiect, dr. Ana-Maria Zanfir – director al Departamentului de Sănătate al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea (forul național de conducere al Biserici Adventiste), Tomoiagă Ștefan – președinte al Conferinței Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România (forul regional de conducere al Bisericii Adventiste), Dragoș Mușat – directorul de comunicare al Bisericii Adventiste la nivel național, respectiv Aurel Neațu – președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, au fost cei care au vorbit în cadrul conferinței de luni, 1 aprilie, alături de oficialitățile locale și județene invitate.

 

 

Biserica Adventistă acordă un interes sporit, cel puțin în ultimul timp, sănătății. Avem două acțiuni, două faze ale ei, legate de educație și legate de sănătate. Toate acestea se regăsesc în proiectul <<Împreună pentru oameni>>, iar ca parte a acestui proiect, <<Din grijă pentru tine>>, este organizarea unui spital mobil, cu cabinete medicale pentru oferirea de servicii medicale societății.

 

 

Suntem la Satu Mare, cu a 19-a ocazie. Suntem fericiți. De ce? Pentru că reușim să descoperim anumite lucruri cu ajutorul prietenilor. Spre deosebire de începutul acestui proiect, aici la Satu Mare am găsit o deschidere totală. Am găsit prieteni. Nu au fost probleme, ca în altă parte, legate de locație, legate de aprobarea acestui proiect și vă felicit pentru treaba aceasta. Felicit, totodată, și Biserica Adventistă de aici pentru modul în care a reacționat”, a declarat Dragoș Mușat, directorul de comunicare al Bisericii Adventiste la nivel național.

 

 

În Satu Mare și în alte 17 orașe din țară

 

 

Este demn de a se menționa faptul ca au fost peste 1000 de programări, la cea de-a 19-a ediție a evenimentului, respectiv peste 170 de tineri voluntari și medici care și-au adus aportul la această campanie.

 

 

Au fost prezente și oficialități județene și locale, precum: prefectul județului Radu Tiberiu Roca, Pataki Csaba – președintele Consiliului Județean Satu Mare, dr. Paula Mare – director medical la SJUSM, Radu Iancu – șeful de Cancelarie al Cabinetului prefectului.

Reprezentanții instituțiilor publice au arătat deschidere în ce privește stabilirea unei colaborări pentru buna organizare a acestui eveniment regional și național.

 

 

Dacă cu Consiliul Județean aveți o colaborare bună, voluntarii sunt de înaltă ținută, eu, ca instituție și ca om, și ca funcție, nu-mi rămâne decât să vă felicit. (…) Doresc să-mi exprim recunoștința și mulțumirea pentru efortul depus de dumneavoastră, în organizarea acestui proiect de sănătate pentru sătmăreni. Drept dovadă, ați văzut la Satu Mare, este și darul, și harul pentru sănătate, pentru care noi vă mulțumim frumos pentru acest proiect. După ce locuitorii altor 17 orașe au beneficiat de avantajele acestui proiect, mă bucur că este rândul nostru să avem parte de el“, a precizat prefectul Radu Roca, în discursul său.

 

 

Prin numărul mare de înscrieri și programări efectuate de sătmăreni pentru a beneficia de serviciile medicale oferite, aceștia au arătat un interes deosebit pentru paleta largă de opțiuni oferite în cadrul campaniei.

 

Citește și:

Acțiunile de screening din Satu Mare continuă 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with