Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 1500 de credinciosi s-au rugat ieri la Manastirea Marius

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vremea a fost de partea credinciosilor
Vremea a fost de partea credinciosilor

Slujba de hram a fost oficiata de un sobor de 30 de preoti

Vinerea fiecarui an din Saptamana Luminata este un prilej pentru ortodocsi sa se stranga la Manastirea Marius, din comuna Valea Vinului, cea care isi celebreaza hramul Izvorul Tamaduirii.

Si de aceasta data au participat, alaturi de un impresionant sobor de preoti, aproximativ 1500 de persoane.

Ciorba preparata in 9 cazane

Sarbatoarea a inceput de dimineata, localnicii au urcat dealul cu mic, cu mare, ca sa le faca primirea cum se cuvine a oaspetilor sositi din intreg judetul, al preotilor si a oficialitatilor. I-au asteptat nu doar cu sufletul ci si cu mancare buna, cu ciorba care a fost preparata in 9 cazane. Vremea a fost de partea gazdelor. Daca in seara de joi conditiile meteo nu erau tocmai prielnice, vineri, norii au ocolit dealul pe care se afla Manastirea Marius.

Slujba a fost oficiata intr-un foisor aflat intre cele doua biserici, bisericuta de lemn si cea care se afla in constructie. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu aceasta, din urma, va fi finalizata curand. Foisorul a devenit neincapator pentru cei aproximativ 30 de preoti care au oficiat Sfanta Liturghie, pe care credinciosii au ascultat-o cu smerenie. Dintre acestia ii putem aminti pe staretul Manastirii Marius, parintele Gherontie, protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan, exarhul manastirilor din Episcopia Maramuresului si Satmarului, Timotei Bel si preotul Aurel Sas, cel care slujeste in Las Vegas. Aici a fost prezent si corul din Pomi.

Oficialitati prezente

Ca in fiecare an aici sunt prezente si oficialitati. I-am putut observa pe: prefectul Cristian Sasu, fostul prefect Radu Giurca, vicepresedintii Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor si Adrian Stef, senatorul Marian Valer, Octavian Petric – consilier judetean, Mircea Ardelean – directorul Bibliotecii Judetene, deputatul Viorel Buda, Ovidiu Silaghi  – presedintele PNL Satu Mare, Liviu Marta – directorul Muzeului Judetean, Valentin Breban – comisarul sef al OPC, Ioan Mihalca – director tehnic Romsilva, primarul din Valea Vinului – Radu Cristea, primarul din Negresti Oas – Nicolae Bura, primarul din Crucisor, Florinel Andreica.

In cuvantul sau, parintele Timotei Bel le-a prezentat credinciosilor semnificatia acestei sarbatori, pe care a numit-o “Sarbatoare a mamelor”. “Este Vinerea Luminata pentru ca Dumnezeu a poruncit norilor, dupa o noapte de ploaie, ca astazi sa vedem razele soarelui. Izvorul Tamaduirii este o zi inchinata Maicii Domnului. Numele sarbatorii vine din jurul anului 457 cand la Constantinopol, viitorul imparat Leon se plimba printr-o padure, iar la un moment dat a intalnit un orb ratacit, care striga in gura mare “Nu vad, mor de foame, de sete”. Atunci a auzit o voce, Maica Domnului i-a dat de veste de un izvor care-l va tamadui pe nevazator. Acest lucru s-a intamplat. Pe acel loc, imparatul Leon a construit o biserica.”

Dupa ce slujba s-a incheiat, parintele staret Gherontie le-a multumit celor prezenti pentru bucuria care i-au adus-o in suflet in aceasta zi deosebita, le-a multumit celor care au contribuit la constructia bisericii, si celor care au oferit cateva bucate pentru ca sarbatoarea sa fie completa. Apoi, trei preoti au miruit, iar enoriasii au putut servii anafura.

Totodata, credinciosii au servit putin mai in padure din sutele de portii de ciorba oferite de catre bucataresele din Barsaul de Sus.

[imagebrowser id=5399]

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

 1. NOTĂ
  Acest aricol este scris în limba română .Vă rugăm ,traduceţi-l in alte limbi . Transmiteţi-l in toată lumea.

  NEPUTINŢA ŞTIINŢEI OMENEŞTI
  REVOLUŢIE ÎN ŞTIINŢĂ
  Nu recunosc pe Dumnezeu,pe Isus Cristos,pe Duhul Sfânt pentru că ştiinţa nu-I recunoaşte..Nu cunosc o LUCRARE ŞTIINŢIFICĂ care să ateste existenţa Lor. Pentru aceste motive nu vreau să aud şi să citesc informaţii care vorbesc despre Dumnezeu,despre Cristos,despre Duhul Sfânt. despre introducerea religiei în şcoli,imi spune un individ în aceste zile.
  Da ! Domnul are parţial dreptate. Ştiinţa omenească,ştiinţa civilizaţiei noastre , nu a prezentat astfel de dovezi.,pentru că nu le posedă. Lansările de sonde şi sateliţi în spaţiu urmăresc,printre altele şi aflarea dovezilor materiale care să extindă cunoaşterea umană în sfera civilizaţiilor extraterestre ,unde se află astfel de dovezi.Informaţiile culese , pe această temă,prin contact cu extratereştii sau aparate confectionate de acestia,prăbuşite pe Pământ, nu au deslegat misterul..(Despre aceste aparate şi extratereştrii ,fiinţe deosebite, mass media aduce fel de fel de informaţii .Din INFORMAŢIILE PUBLICATE nu rezultă existenţa lui Dumnezeu)
  Piesele arheologice de la Zărand ,din România ,descoperite de Expertul Judiciar Teodor Ardelean,predate Muzeului din Arad, sunt lucrări ştiinţifice care depăşesc tehnologia şi cunoştiinţele civilizaţiei omeneşti din zilele noastre.În lucrările publicate de Teodor Ardelean,având ca temă ştiinţa care se desprinde din aceste piese,rezultă că civilizaţia care le a confecţionat se situiază cu mult peste nivelul cunştinţelor ştiinţei omeneşti . Exemplificăm această concluzie, raportând cunoştinţele ce rezultă din compoziţia şi informaţiile pieselor arheologice la cunoştinţele şi tehnologia din zilele noastre,la tehnologia internetului şi a zborurilor cosmice .
  1.Materia piesei arheologice
  Bucăţica de materie detaşată din corpul unei piese,pe plita aşezată pe foc, arde ca lemnul.dar cenuşa are culoare maro. Pe plita de fier, pe care am ars bucăţica de materie ,rămân urmele figurilor imprimate pe piesă .Vărsând cenuşa peste o coală de hartie şi trecând cu degetul peste aceasta , pe coala de hârtie şi pe deget rămân figurile de pe piesa arsă.
  2 Semnele sunt imprimate în culori diferite la dimensiuni fotonice
  3 . Imprimarea informaţiilor pe piesă ;
  -Originalul Sfintei Scripturi este un
  ciont de os animalier cu dimensiunile de aproximativ 15 cm lungime şi diametrul de 4 cm.Statistic piesa conţine aproximativ 42000 de pagini format carte A/4.
  -Informaţiile sunt scrise în semne la dimensiuni fotonice. Aşezate unele peste altele,aceste semne formează literele alfabetului, a cuvintelor,a cifrelor,a notelor muzicale,a sunetelor ,a vocilor,a unor segmente sau corpul integral a fiintelor,sau obiectelor fizice .Semnele şi picturile se citesc de jos în sus,de sus în jos,de la stânga spre dreapta sau de la dreapta spre stânga
  -Piesa arheologcă Sfânta Scriptură se asemănă cu un sul de carte.(vezi Ps. 40 vers 7-8 ,sub formă de profeţie: „Atunci am zis „Iată-mă că vin! În sulul cărţii este scris despre mine ,vin să fac voia Ta,Dumnezeule „ . În Evrei Cap. 10 vers 7 ca profeţie împlinită : Atunci am zis: „Iată-Mă(în sulul cărţii este scris despre Mine ) vin să fac voia Ta ,Dumnezeule „
  Vă rog să reţineţi:
  1 Autorul Psalmului arata că „în Sulul cărţii este scris… În Noul Testament se repetă din nou :….„ în sulul cărţii este scris …” De ce „ în sulul cărţii este scris „? Pentru că textul imprimat de jur împrejurul piesei arheologice aseamănă sulul de carte ! (Autorii celor două informaţii au văzut piesa arheologică sub formă sulului de carte,fără să o pipăie,să o examineze cu mijloacele de simţ)
  -Semnele imprimate pe piese se propaga în afara corpului acesteia sub formă de radiaţii .(Nu s-au constat consecinţe asupra sănătăţii mele în urma examinarii acestor piese )
  – Tehnologia de imprimare depăşeşte cunoştinţele noastre.Piesa contine un bust dintr-o materie de culoarea albă acoperit cu o pojghiţă de culori diferite.Pojghiţa conţine semne vizibile de forma patraţelelor, iar în pătreţele „cerneala „în culori diferite ,care redă semnele diferitelor segmente din corpul animalelor sau obiectelor. (Sub semnele vizibile cu ochiul liber se remarcă pe ecranul computerului alte semne,iar sub acestea probabil semne până la dimensiunea fotonului)
  -Semnele alfabetului şi deci a cuvintelor,în unele cazuri exprimă prima literă din cuvânt,(asemănând cu sistemul gramatical a limbilor formate după sfărâmarea grupului iniţial din care acele limbi făceau parte. ( Vezi „Graur,F.I.la cuvântul „ iniţial” din Dicţionarul limbii Române volumul II Editura Academiei 1956.) Pentru o parte din textul scris în limba Edenului,în special,pentru numele lui Ra şi Ri s-a folosit numai litera iniţială a cuvântului R=Ra,R= Ri.Riţu,L=Lumină, sau Ra şi Ri inversat Ar sa Ir, =Cristos,H=Hristos…. (De fapt, în limba română literară,azi ,aflăm multe cuvinte exprimate prin litera iniţială,similar textului imprimat pe piesa arheologică.Exemple : CNA =Consiliul National al Audio-Vizualului;In cele 42000 pagini carte ar fi poibil să existete numele de Cristos sau Hristos scris integral,)
  -Multe cuvinte transmise de computer aseamănă ca formă şi sens cu cele din graiul ţărănimii române din Ţara Zărandului – România(Asemănările s-au determinat pe baza cuvintelor cheie aflate in informţaiile din Bible care descriu evenimente asemănătoare cu picturile de pe piesă.)
  – Corpuri de forma monştrilor compuse din segmente luate din corpul animalelor şi a oamenilor având imprimate cuvinte pronunţate de indivizii încorporaţi în acesti monştrii.
  -Satelitul american transmite din scoarţa terestră ,din timpuri foarte străvechi fotografii şi sunete,convorbiri,urmele rachetelor,sau proectilelor trasoare,urmele avioanelor , forma avioanelor la mare inălţime, ofiţerii cu grade militare, cuvintele pronunţate de personalul avioanelor în toiul luptelor , descompunerea sub temperatura nucleară a corpului spiritelor negative şi a vieţiuitoarelor conştiente participante la acest război,după care ,corpurile fizice ,respective , s-au refăcut automat sub acţiunea câmpurilor de forţă emanate de particulele constructoare,de sintetizarea materiei.Apoi,totul a fost acoperit cu cenuşa vulcanică. (Aparatul satelit prin aceste fotografii demonstrează că corpurile oamenilor ,la un moment dat, conform Noului Testament ,se vor reface aşa cum au fost inainte de moarte )
  -Pictura lui Ra (Dumnezeu), Ri (Isus Cristos) ,Lucifer şi a altor spirite necunoscute.
  -Textul compus din cuvintele ce se vor pronunţa peste mii de ani de oamenii ce vor fi audiaţi de procurorul cu numele Buz D cu referire la activitatea pe Pămant a zeului Ri ce se va întrupa şi prezenta ca om cu numele de Isus Nazarineanu.( Concret, este vorba de procesul ce se va întenta lui Isus Nazarinenu )
  – Descrierea mişcării procurorului în birou şi aşezarea pe scaun,
  – Meditarea procurorului asupra declaraţiilor ce vor fi luate de la martori,asupra realităţii lui Ra şi Ri,a relaţiilor dintre Ra şi Ri cu indicarea pentru Ri a primei litere din numele sub care va fi cunoscut după mii de ani „ C” (Cristos) şi „H” (Hristos ) sau Lumină
  – Descrierea evenimentelor ce vor apare pe Terra prin prisma „procurorului „
  -Ţipetele mulţimii de forma yui, oooo, yyyuuuuiiii însoţind pe zeul Ri dus la locul răstignirii.
  -Cuvintele lui Ri pe cruce cerând apă de la paznici,iar aceştia dându-I oţet.
  -Cuvintele dialog intre zeul Ri pe cruce şi spiritele negative ce nu vor fi auzite de oameni.
  – Imaginii din procesul învierii ,în mormânt ,a zeului RI şi înălţarea la ceruri.
  -Arătarea zeului Ri, după inviere,in aceiaşi zi, la doi ucenici .
  – Coborarea Duhului Sfant asupra Apostolilor la 5o de zile de la înviere (Numele sărbătorii „Cincizecime „apare pe piesa arheologică similar denumirii din Noul Testament) Fenomenul natural ce se va declanşa prin coborarea Duhului Sfant confirmat după mii de ani de Noul Testament.
  -Numele cetatii „Ie” (Ierusalim )unde va coborâ
  Duhul Sfant asupra Apostolilor , imprimat pe piesa arheologică ,este acelaşi ,la începutul erei noastre şi în zilele noastre „Ie” (Ierusalim )
  -Picturi cu oamenii ,in uniforme militare asemănătoare cu uniformele unor armate din zilele noastre ,aşezaţi în jurul unei mese , pregătind omenirea la războiul final împotriva lui Dumnezeu.
  În Volumul Creaţionism Ştiinţific –Arheologic, Istoria nefalsifiată a omenirii,Manual inernaţional şi în restul lucrărilor publicate cu numar de ISBN ,articole pe internet,ori în conferinţe cu participare internaţională ,am prezentat aceste informaţii ştiinţifice, transmise de către o supercivilizatie.
  Din aceste piese rezultă :există două supercivilizaţii în Univers .Supercivilizaţia pozitivă condusă de Dumnezeu şi Supercivilizatia negativă condusă de Lucifer. Civilizaţiea omului .faţă de aceste civilizaţii se aseamănă cu muşuroiul de furnici peste care ţăranul trece cu plugul .Ba mai mult decât atât!.Ţaranul nu poate anihila corpul furicilor şi materia din care este clădit muşuroiul pe câtă vreme forţa lui Dumnezeu poate anihila materiea din care este clădită planeta şi toate corpurile fiinţelor de pe aceasta!
  Ştiinţa care demonstrează existenţa Divinităţii a fost trimisă de Dumnezeu pe Pământ. Este „cadoul” trimis omenirii.
  Neputând demonstra existenţa lacunelor în aceste descoperiri,care produc revoluţie în ştiinţă, oameni care nu au descoperit nimic valoros pentru umanitate ţipă şi îndeamnă la păstrarea lacunelor în ştiinţă .Prin această activitate demască limita cunoaşterii substanţei cenuşie din creierul lor şi limita cercetării omeneşti.
  Autorul piesei arheologice pe care se află consemnată această lucrare ştiinţifică,care în fond este Ştiinţa Ştiinţelor, sau Ştiinţa Cerurilor,după Nostradamus,este consemnat în titlul lucrării . Este chiar Ra ! „SCRIPTU-RA „ Script-u lui Ra.
  De ce , piesa apare , pe Terra , acum ? După studiul nostru:
  – Pentru că ştiinţa omeneasă, neatingând culmea cunoaşterii , care se referă la existenţa Dumnezeirii şi la creaţia Universului , a determint pe oamni să conteste adevarul,să susţină că întrucât ştiinţa nu posedă dovezi a existenţei lui Dumnezeu,a lui Isus Cristos,a Duhului Sfânt aceste Fiinţe şi creaţia nu au existat niciodată.Pentru a stopa rătăcirea oamenilor a fost adus şi prezentat lumii Documentul ştiinţific care emană chiar de la Autoritatea Supremă din Univers .
  – Drept provocare pentru acei care contestă adevărul imprimat pe piesa arheologică Scriptu-u- Ra (Scriptura ) să prezinte un document similar emanat de la puterea negativă din Univers care să demonstreze că materia a existat din totdeauna ,IAR structurarea in corpurile exstente s-a realizat pe calea evoluţiei.
  – Pentru că oamenii cer ştiinţei dovezi ştiinţifice,pe care ştiinţa omenească nu le poate furniza.
  – Pentru că Legea vieţii cînd unul moare şi altul se naşte se află în plină desfăşurare şi nu mai este timp pentruca ştiinţa omenească să ajungă la cunoaşterea şi prezentarea adevăului.
  Mii de oameni de pe toate continentele intre care ranguri bisericeşti mitropolit,episcop,preot,monah,predicator,ziariştii, facultăţi de teologie, grupuri de oameni cu activităţi diferite au luat act despre descoperirile de la Zărand din Româna.Timpul afirmării ,la lumina zilei, a celor două cauze ,viaţa şi moartea pare a fi aproape.
  Astfel , dovada ştiinţifică a existenţei lui Dumnezeu, a lui Isus Cristos,a Duhului Sfânt,a creaţiei Universului se face,azi cu trei lucrări ştiinţifice:
  a. Piesa arheologică scrisă în limba Edenului ,
  0RIGINALUL SFINTEI SCRIPTURI, realizată de Dumnezeu ( Ra ) ,cu mult înaintea existenţei Universului ,
  b. Vechiul şi Noul Testament, care din acest moment devin lucrări ştiinţifice,care atestă profeţiile de pe piesa arheologică şi descoperirile cu ajutorul computerului şi a satelitului american,
  c. Lucrările Expertului Judiciar Teodor Ardelean (în special prin volumul „Creaţionism Ştiinţific-Arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual internaţional” ) care au combătut concluziile Experimentului Ştiinţific de la Geneva, 2008-2012, ce susţineau inexistenţa lui Dumnezeu, împotriva dovezile arheologice descoperite la Zărand-România.(Lucrările lui Teodor Ardelean extind cunoaşterea umană cu mult dincolo de limitele ştiinţei omeneşti . fac legătura între lucrările ştiinţifice de la lit. „a” şi „b” ).
  Momentul stabilirii corelaţiei dintre CELE TREI LUCRĂRI „BETON „ anul 2013, constituie MOMENTUL CULMINANT a REVOLUŢIEI ÎN ŞTIINŢĂ ,începutul răsturnării şi măturării din ştiinţă, pe toate continentele, a ideilor,concepţiilor şi teoriilor,tot ce este ,perimat , neadevărat şi fals în domeniul cunoaşterii omeneşti,inclusiv a teoriei evoluţionist- darwiniste.
  ANUNŢĂM : păstrarea în ştiinţă a lucrărilor ce nu exprimă adevărul a luat sârşit ! (vezi în acest sens Isaia Cap.41 şi catrenul lui Nostradamus Ştiinţa Cerurilor va vizita Pământul…)
  Rugăm : RELUAŢI ACEST ARTICOL ,TRIMITEŢI-L L A CONDUCERILE BISERICILOR, a INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR ŞI PUBLICAŢI- L ÎN MASS MEDIA DIN TOATĂ LUMEA.

  Arad la 3 aprilie 2014.
  Exp..Judiciar Teodor Ardelean
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor
  Academician al Academiei de studii Înalte Iaşi-România.

Lasă un răspuns

IFPLUS CHELTUIELI ÎN PLUS

Prefectura trebuie să plătească 6930,2 lei cheltuieli de judecată

În luna mai a anului 2023 se anunța că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat incompatibil – printr-o sentință definitivă – pe primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, în procesul cu Agenția Națională de Integritate.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now