Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 3 milioane de oi nu vor intra in sistemul de subventie pentru greseli de crotaliere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Publicatia Recolta.eu adunce in atentie publica un fapt demn de luat in seama de autoritatile romanesti. Prin deciziile luate proprietarii din Romania au peste 3 milioane de oi care nu vor beneficia de subventia aferenta anului 2012. Asta ca urmare a modificarii aspectelor ce privesc identificarea oilor si a caprelor.

Publicatia mentionata mai sus titreaza: ” MADR a hotarat ca, din acest an, prima pe cap de animal sa se acorde doar pentru ovinele si caprinele identificate astfel< cele nascute inainte de 1 ianuarie 2010 sa poarte doua crotalii auriculare simple, iar cele nascute incepand cu 2010 sa aiba obligatoriu o crotalie simpla si un microcip.

Pana la 1 ianuarie 2011, ANSVSA si medicii veterinari au avut responsabilitatea identificarii animalelor. Dar mai mult de jumatate din animalele nascute in 2008 si 2009 poarta o singura crotalie, iar mare parte din efectivul din 2010 s-a crotaliat electronic abia in 2011, pe cheltuiala fermierilor.

“Toate evidentele sunt la ANSVSA, deci nu stim care este situatia nationala. Dar, din datele noastre am constatat ca aproape suta la suta din animalele nascute in 2008 sunt fara a doua crotalie. In total, pentru 2008 si 2009, avem cel putin 3 milioane de capete de ovine si caprine care nu au doua crotalii auriculare simple, riscand sa fie eliminate de la plata subventiei pentru acest an.

Si asta nu din vina noastra. ANSVSA a avut in responsabilitate identificarea”, a declarat Nicolae Cioranu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine “Pastorul-Crisana” Arad si vicepresedinte al Federatiei ROMOVIS”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS BANII CASH

Populația din satele sătmărene nu prea știe să folosească cardurile

În ultima perioadă s-a stârnit la nivel naţional o adevărată isterie atât în ceea ce priveşte limitarea sumelor pe care persoanele fizice şi/sau juridice le vor plăti în numerar, cât şi plăţile cu cardul.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now