Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CINCI CIOBANI AJUNȘI LA SPITAL

Peste 50 de oi moarte la o stână

Peste 50 de oi moarte la o stână
Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Peste 50 de oi au decedat și cinci bărbați au ajuns la spital după un tratament veterinar aplicat la o stână din comuna Moșoaia, județul Argeș.

 

Oile au fost îmbăiate cu o substanță chimică destinată tratării scabiei, ceea ce a dus la intoxicația atât a animalelor, cât și a ciobanilor. Poliția a intervenit imediat pentru a investiga cauza incidentului și pentru a oferi sprijin celor afectați.

 

 

La ferma din Moșoaia, proprietarii au spălat oile cu o substanță chimică, ceea ce a provocat moartea a peste 50 de oi. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 15 iunie, conform jurnaluldearges.ro. Poliția a fost sesizată după ce cinci bărbați au acuzat stări de rău în urma utilizării substanței chimice.

 

 

Polițiștii din Pitești, alături de echipe de investigații criminale și ordine publică, precum și specialiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și Biroul pentru Protecția Animalelor, au ajuns la fața locului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru animale, constatându-se decesul acestora.

 

 

„Din primele verificări, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 57 de ani, s-ar fi intoxicat în urma spălării ovinelor cu o substanță chimică folosită pentru combaterea scabiei. Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital. Totodată, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

 

 

Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului. La fața locului au intervenit și echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, solicitându-se și sprijinul Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare Argeș.

 

 

CITEȘTE ȘI: Ciobanii aduşi din Etiopia lucrează pentru jumătate salariul solicitat de români

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns