Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 100 de tineri din cadrul FC şi PP DD au aflat cum pot accesa bani nerambursabili

pre;edintele tineretului din Forța civică, Mihai Huzău a salutat cei peste 50 de participanți ;i i-a informat despre conținutul seminarului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
pre;edintele tineretului din Forţa civică, Mihai Huzău a salutat cei peste 50 de participanţi ;i i-a informat despre conţinutul seminarului
Primvicepreşedintele organizaţiei naşionale de tineret Forţa Civica, Mihai Huzău a salutat cei peste 100 de participanţi şi i-a informat despre conţinutul seminarului

 

Seminarul face parte dintr-o serie de acţiuni ale celor două formaţiuni politice

 

Organizaţia de Tineret şi Studenti Forţa Civică (FC) şi Organizaţia de Tineret PP-DD Satu Mare, au organizat miercuri, 24 iulie un seminar în cadrul unor acţiuni reuite sub numele generic de “Tânăr întreprinzător sătmarean”.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în sala de conferinţe a Restaurantului Select începand cu ora 18, Cristian Raţiu, consilier din cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii ţi Cooperatie (OTIMMC) Cluj şi Sergiu Toth, consilier  al SC Info Consulting SRL au prezentat programele finanţate de la bugetul de stat. Seminarul a avut ca tema “Surse de finanţare pentru infiinţarea şi susţinerea unei afaceri de către tinerii întreprinzători”. Evenimentul face parte din proiectul “Biroul de consultanţă pentru tineret”, initiat si coordonat de Mihai Huzau, primvicepresedinte al organizatie nationale de tineret Forţa Civică.

În deschiderea evenimentului, primvicepresedinte al organizatie nationale de tineret Forţa Civică, Mihai Huzău şi preşedinta tinerilor din PP DD, Adriana Stan, au salutat cei peste 100 de participanţi şi i-au informat despre conţinutul seminarului.

 

Tinerii s-au arătat interesaţi de toate programele prezentate

“Problemele tinerilor şi soluţionarea acestora este motivul pentru care eu m-am implicat în politică şi cred că acestea ar trebui să fie motivele pentru care toţi tinerii ar trebui să se implice.” – Mihai Huzau, Primvicepreşedinte al organizatie naţionale de tineret Forţa Civică.

“M-am implicat în politică având aceleaşi considerente ca şi colegul meu şi totodata pentru că doresc o schimbare a sistemului, fapt ce se poate realiza doar prin implicarea fiecăruia dintre noi.” – Adriana Stan, Preşedinte Organizaţia de Tineret PPDD Satu Mare.

 

Cristian Raţiu a prezentat toate programele ce se derulează în această perioadă şi anume< *Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă; *Programul Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii; *Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D); *Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului; *Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager;*Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare – START; Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.

Tinerii s-au arătat interesaţi de toate programele prezentate, nu doar de cele spoecifice vârstei lor. În ceea ce priveşte programul START, în anii anteriori una dintre condiţii  era şi limita de vârstă a administratorului, dar acum s-a renunţat la această conditie (care este însă introdusă în Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D).

Exista o condiţie nouă însă pentru administrator, aceea de a avea cel puţin studii medii definitivate.

Înscrierile pe START încep de luni, 29 iulie şi durează 15 zile calendaristice.

Un alt program prezentat la care tinerii au solicitat detalii a fost cel pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D) adresat tinerilor (de până in 35 de ani) care nu au mai avut  constituită până acum o altă firmă.

La acest program, înscrierile sunt încă deschise, dar sunt înscrise deja peste 1.200 de firme, şansa de a obţine finanţarea fiind foarte redusă. Dar s-ar putea lucra pe firmă şi să aplice la anul (calitatea de SRL-D se menţine până la sfârşitul celui de al treile an de la înfiinţare. Sunt totuşi o serie de facilităţi de care pot beneficia înca de la înfiinţare, chiar dacă nu primeşte finanţarea şi anume scutire de taxe la înmatricularea la Registrul Comerţului şi scutire de plata CAS angajator pentru maxim 4 angajaţi, la nivel de salar mediu pe economie.

Pentru doamne şi domnisoare a fost prezentat programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager. Programul oferă pentru prima dată şi posibilitatea de a obţine finanţare nerambursabilă. Firma trebuie să aibă acţionariat preponderent feminin şi administrator femeie.

Sergiu Toth a prezentat cele mai importante măsuri porin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), de mare interes bucurându-se Măsura 112, instalarea tinerilor fermieri.

Tinerii sunt asteptaţi să apeleze cu încredere la biroul de consultanţă pentru tineret, pentru a beneficia de ajutor şi consultanţă în obţinerea de fonduri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns