Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PAROHIA BOTIZ

Peste 800 de participanți la Întâlnirea Copiilor și Tinerilor din Eparhia de Maramureș

Peste 800 de participanți la Întâlnirea Copiilor și Tinerilor din Eparhia de Maramureș
Zi de mare bucurie în rugăciune și învățare prin activități diverse în localitatea Botiz. Întâlnirea Copiiilor și Tinerilor din Eparhia Maramureș a reunit peste 800 de participanți, printre care s-au aflat preoți, persoane consacrate și laici însoțitori de grupuri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marele eveniment religios s-a desfășurat la Parohia greco-catolică din Botiz, cu hramul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, păstorită de către părintele Nicolae Huzău. Pentru ca acest eveniment să se desfășoare în bune condiții, și-au adus aportul și Primăria comunei Botiz, precum și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Satu Mare, ca partener de promovare.

 

 

După cum a fost și firesc, programul zilei de sâmbătă, 25 mai, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii arhierești, oficiată de către Preasfințitul Vasile Bizău, Episcop al Eparhiei organizatoare, însoţit de cei peste 50 de preoţi invitați.

După Sfânta Liturghie, toți participanții au luat masa împreună, oferită de parohia gazdă împreună cu Primăria Botiz și pregătită de către Școala „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, școala Episcopiei de Maramureș.

 

 

Conferințe și activități derulate

 

 

Cei care au fost prezenți la eveniment au avut parte de activități formative, ateliere de lucru practic și de reflexie, dar s-au bucurat și de standurile de prezentare ale Serviciului de Cruce Roșie România – Filiala Satu Mare.

S-au desfășurat, de asemenea, conferințele: „Întrebările și provocările spirituale ale tinerilor” – susținută de pr. Laurentiu Costin; „Prezentarea și conștientizarea pericolelor reprezentate de adicții” – susținută de Marius Mureșan; „Cine sunt eu” – susținută de pr. Daniel Piț; „Situații limită și credința în Dumnezeu” – susținută de către Dorian Voicu; atelierul de exprimare prin mișcare de dans, susținut de tinerii parohiei Strâmtura.

 

 

Pentru copiii sub 13 ani au fost organizate programe speciale de formare prin jocuri și aventură pe tema întâlnirii – responsabili Cercetașii Munților, nefiind lăsată deoparte tema igienei dentare, cu jocuri și concursuri aferente – coordonată de dr. Inocențiu Huzău.

 

 

Mulțumiri se aduc tuturor celor implicați

 

 

Părintele paroh Nicolae Huzău a dorit să adreseze calde felicitări și mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru ca evenimentul să se desfășoare întocmai după programul stabilit.

 

 

 

Mulțumim preoților și adulților laici care au pregătit și prezentat momentele de formare spirituală și atelierele pe grupe de vârstă; corului de copii și tineri ai Parohiei Botiz, Consiliului Parohial, dar și Ansamblului ,,Cununița Năzdravană” din Satu Mare, tinerilor voluntari și tuturor celor care au susținut evenimentul, atât material cât și moral.

 

De asemenea, mulțumesc lui Dumnezeu pentru harurile pe care ni le-a oferit în organizarea și realizarea acestei întâlniri credincioșilor din parohia noastră, autorităților locale și tuturor partenerilor care ne-au sprijinit“, a declarat părintele Huzău, la încheierea evenimentului.

 

 

 

De asemenea, și-a exprimat recunoștința și față de părintele Protopop de Satu Mare Eduard Fischer, care conduce cu zel protopopiatul și a însoțit organizarea evenimentului pe toata durata ei, dar și față de părintele protopop emerit Dumitru Roman, care și-a asumat responsabilitatea inițială a organizării.

 

 

Program artistic oferit de Cununița Năzdrăvană

 

 

Întâlnirea s-a încheiat cu un frumos program artistic oferit de către Ansamblul ,,Cununița Năzdrăvană,, din Satu Mare și grupul de tineri voluntari din parohia Botiz.

 

Mottoul întâlnirii a fost cel ales de către Papa Francisc pentru Întâlnirea Mondială a Copiilor, desfășurată la Roma în 25 și 26 mai, care s-a dorit a fi de anvergură mondială și celebrată în toate Bisericile locale, spre a fi un “cânt de speranță” și un “semnal pentru cei războinici”, după cum a declarat părintele Enzo Fortunato, coordonatorul Zilei Mondiale a Copiilor, la prezentarea evenimentului.

 

 

Practic, această întâlnire a fost o chemare la sfințenie, adresată tuturor tinerilor, după cum a mărturisit și PS Bizău, în cuvântarea sa.

Informațiile ne-au fost furnizate de Episcopia Greco-catolică de Maramureș, prin Biroul de Presă.

 

Citește și:

 

ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCŞI: 100 de tineri sătmăreni şi maramureşeni participă la Timişoara

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns