Image 1
Image 2

SESIZARE DE LA SĂTMĂRENI

Petarde și pocnitori vândute lângă Piața Mare

Sătmăreanul Mircea Rusu a sunat la Redacția Informația Zilei și Informația TV pentru a face o reclamație referitoare la comercializarea ilegală a pocnitorilor și petardelor interzise prin lege.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este foarte revoltat pentru faptul că aceste mărfuri comercializate pot pune în pericol viața utilizatorilor, ducând la accidente nedorite, mai ales în cazul copiilor care le cumpără.

 

De faptul că produc sperieturi animalelor nu a dorit să vorbească foarte mult, pentru că semnalul de alarmă pe care a dorit să-l tragă s-a referit la faptul că aceste produse sunt comercializate la drumul mare, fără nici cea mai mică jenă sau reținere.

 

 

“Chiar dacă există o lege care prevede utilizarea petardelor și pocnitorilor, numai în anumite condiții, în municipiul Satu Mare și la ora actuală există un magazin, în zonă semicentrală chiar, care comercializează produse care ar putea pune în pericol viața utilizatorilor. De-a ce ne jucăm?

 

 

Am trecut pe lângă magazinul respectiv joi seară, la ora 20:00, dar și în zi de vineri, aproximativ pe la aceeași oră.

Erau acolo doi bărbați care se uitau mirați la mine și suspicioși, pe post de comercianți, care își așteptau clienții cu zeci de pocnitori, petarde și artificii. Și țin să subliniez că aveau nu doar afară o măsuță cu pocnitori și petarde, ci o întreagă încăpere cu astfel de produse.

 

 

Incredibil câte sortimente și feluri de materiale de acest gen au scos la vânzare. Nu am văzut atât de multe la un loc niciodată. Am mai văzut vânzători care mai aveau câte o măsuță cu tot felul de petarde, dar mai feriți, printr-o zonă a pietei mai dosită, nu chiar așa în văzul lumii și teoretic al poliției.

 

 

Pentru că eu presupun că pe acolo ar trebui să mai treacă și poliția! Ne interesează banii, dar totuși, pe ce loc vine siguranța celor care le utilizează?!

În fiecare an auzim la știri că ba unii rămân fără degete, ba unii fără ochi, ba fără porțiuni de piele sau cu arsuri grave. Și totuși unde este siguranța celor care le utilizează? Pe ce loc?

 

 

Mi-e enorm de greu să cred că nicio patrulă nu s-a sesizat cu privire la această situație. Vorbim totuși de o zonă semicentrală a orașului și este o stradă extrem de circulată nu doar de mașini, ci de pietoni și bicicliști. Chiar așa ne facem că plouă??

 

 

Este vorba despre strada unde parchează taxiurile, chiar lângă una dintre principalele intrări în Piața Mare, acolo unde stau bișnițarii de când mă știu eu. Se pare că este o zonă foarte bună în care să îți faci afacerile, pentru că acolo toată lumea face ce vrea, fără să fie deranjat”, a declarat Mircea Rusu, sătmărean și cititor al ziarului nostru.

 

Citește și:

Satu Mare, Lazuri: Zeci de kilograme de artificii şi petarde confiscate de poliţişti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with