Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pianistul Horia Mihail concerteaza in Danemarca si Germania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Horia Mihail va evolua in luna aprilie pe scene din Danemarca si Germania. Cunoscutul pianist roman va interpreta Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra de Rachmaninov acumpaniat de South Jutland Symphony Orchestra in Danemarca si Germania in doua concerte ce vor avea loc pe 19 si 20 aprilie. Concertele, dirijate de David Porcelijn si avandu-l ca solist pe Horia Mihail, vor cuprinde lucrari de Julius Röntgen, Serghei Rachmaninov si Emil Hartmann.

 

South Jutland Symphony Orchestra prezinta aproximativ 150 de concerte pe an atat in Danemarca, in regiunea South Jutland cat si in sudul regiunii Schleswig. 

 

Pianistul Horia Mihail a debutat in orasul sau natal Brasov interpretand Concertul in Re major de J. Haydn la varsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste 1000 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din Romania, inclusiv cu Filarmonica “George Enescu“ din Bucuresti si cu Orchestra Nationala Radio. 

 

Din 2009 artistul este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, calitate in care a sustinut mai multe concerte la Sala Radio (alaturi de Orchestra Nationala Radio si dirijorii Jin Wang, Christian Badea, Gerd Schaller, Tiberiu Soare), dar si in turnee in tara sau la Roma in decembrie 2009, ori la Expozitia Mondiala de la Shanghai in iulie 2010. De un remarcabil succes la public s-au bucurat recitalurile solo din cadrul Anului Chopin de la Bucuresti si Viena. La finalul anului 2010, Radio Romania a realizat in parteneriat cu Institutul Polonez un CD dedicat Anului Chopin in Romania pe care este inclus Concertul in fa minor pentru pian si orchestra de Chopin in interpretarea lui Horia Mihail alaturi Orchestra Nationala Radio dirijata de Christian Badea.

 

In aprilie 2011, artistul a sustinut un turneu national de recitaluri solo cu un program integral Franz Liszt intitulat “Pianul calator – Pe urmele lui Franz Liszt”, care a stat la baza unui CD live aparut la Editura Casa Radio, proiect pe care artistul il va continua in anii urmatori. In vara anului 2011, Horia Mihail a participat la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, iar in septembrie 2011 la Festivalul International “George Enescu”. Proiectul “Duelul viorilor – Stradivarius versus Guarneri” l-a adus alaturi de violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru pe scenele din 6 orase din tara, iar proiectul “Cele trei dive” alaturi de celebrele cantarete Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva la Iasi, Cluj si Timisoara. Tot in stagiunea 2011-2012, muzicianul a sustinut recitaluri si concerte la Berlin, Praga, Munchen, in Danemarca si Germania.

 

Proiectele sale din anul 2012 vizeaza, printre alte proiecte solo si camerale, o prima editia a proiectului Flautul de aur – 25 aprilie – 7 mai, o a doua editie a turneelor nationale Pianul calator in perioada 22 mai – 30 iunie si Duelul viorilor, alaturi de violonistii Liviu Prunaru – Stradivarius si Gabriel Croitoru – Guarneri, intre 12 si 25 septembrie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns