Image 1
Image 2

INVESTIȚII IMOBILIARE

Piata imobiliara din Satu Mare surprinde in 2025 cu cresteri neasteptate

Piata imobiliara din Satu Mare surprinde in 2025 cu cresteri neasteptate
În acest context, întrebarea esențială rămâne: asistăm la un boom sustenabil sau la un balon imobiliar ce riscă să se spargă?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

În mai 2025, prețurile apartamentelor noi din București au înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la 2.173 euro/mp util – cu 18% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Fenomenul nu este însă limitat la Capitală, ci se face simțit la nivel național, inclusiv în orașe mai mici, cum este Satu Mare.

 

 

București rămâne sub Cluj-Napoca

 

Chiar dacă prețurile au crescut alert, Bucureștiul se situează în continuare sub Cluj-Napoca și Brașov în clasamentul național al costurilor pe metru pătrat. În luna martie 2025, media pentru apartamentele noi și vechi din București era de 1.963 euro/mp, în creștere cu 9% față de martie 2024. Apartamentele vechi au ajuns la 2.140 euro/mp, în timp ce cele noi s-au stabilizat la 1.835 euro/mp.

 

 

Cluj-Napoca depășește pragul de 3.000 euro/mp

 

Cluj-Napoca confirmă statutul de cel mai scump oraș din România din punct de vedere imobiliar. În martie 2025, prețul mediu a fost de 3.087 euro/mp. Apartamentele noi și cele vechi au prețuri similare: 3.100 euro/mp și respectiv 3.074 euro/mp.

 

 

Creșteri și în Brașov, Sibiu, Constanța și Oradea

 

Brașovul a atins o medie de 2.183 euro/mp, iar Sibiu a avut cea mai mare creștere procentuală – 20%, ajungând la 1.837 euro/mp. Constanța a urcat la 1.971 euro/mp, iar Oradea la 1.732 euro/mp.

 

 

Evoluția din orașele medii: Timișoara, Iași, Satu Mare

 

În Iași, prețurile au crescut la 1.810 euro/mp, în timp ce în Timișoara s-au stabilizat la 1.781 euro/mp.

 

 

Satu Mare, deși mai mic ca dimensiune, începe să atragă atenția investitorilor. În martie 2025, prețul mediu al apartamentelor noi și vechi în oraș a fost de aproximativ 1.490 euro/mp, în creștere cu aproape 12% față de martie 2024. Apartamentele noi se vând în medie cu 1.520 euro/mp, în timp ce cele vechi se tranzacționează în jurul valorii de 1.460 euro/mp.

 

 

Această evoluție este alimentată de mai mulți factori: investiții recente în infrastructură rutieră, interesul crescut pentru orașe mai liniștite și mai accesibile, precum și dezvoltarea zonelor rezidențiale periferice. Proiecte noi de tip ansamblu rezidențial apar în cartiere precum Micro 17, Carpați II sau Zona Parcului Industrial Sud.

 

 

Ce urmează?

 

Analiștii anticipează că, deși ritmul de creștere ar putea încetini în a doua parte a anului, cererea rămâne ridicată în multe orașe din țară. La nivel național, prețurile locuințelor au crescut cu 13% în ultimul an, dar în anumite centre urbane – precum Brașov, Cluj sau Sibiu – scumpirile au depășit 20%.

 

 

În acest context, întrebarea esențială rămâne: asistăm la un boom sustenabil sau la un balon imobiliar ce riscă să se spargă?

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*