Image 1
Image 2

REȚETĂ SIMPLĂ

Piept de pui umplut cu ciuperci

Vă aducem în atenție o rețetă care la prima vedere pare complicată, dar este simplă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Îngrediente:

4 jumătăți de piept de pui (circa 7-800 g), 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.

Mod de preparare:

Cu un cuțit bine ascuțit pieptul de pui se crestează pentru a putea fi umplut. Se condimentează după gust, și exteriorul, și interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se călește în ulei, se adaugă ciupercile curățate și tăiate bucăți mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine și condimentele, apoi totul se mai prăjește până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se strecoară uleiul și se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se umple carnea. Se prinde cu scobitoare, ca o perniță, se așează pe o tavă antiaderentă, se pot pune lângă acestea câteva bucăți de cartofi sau alte legume, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu și se coace, până când carnea se rumenește. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură și se mai dă puțin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se servește cu pireu de cartofi, pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.