Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BUCĂTĂRIE MEDITERANEANĂ

Piept de pui umplut cu spanac

Piept de pui umplut cu spanac și aromatizat cu usturoi, prăjit în cuptor după ce spanacul este înăbușit într-un sos cremos de lapte și făină.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pieptul de pui, fiind o carne slabă și versatilă, a devenit popular în bucătăriile moderne pentru capacitatea sa de a absorbi diverse arome și pentru textura sa ușoară. Spanacul, pe de altă parte, este o legumă nutritivă, cunoscută și utilizată încă din antichitate, popularizată în Europa în Evul Mediu și apreciată pentru beneficiile sale sănătoase.

 

 

Această rețetă este o exemplificare a modului în care bucătăria contemporană îmbină ingrediente tradiționale pentru a crea mâncăruri echilibrate și aromate. Influențe din bucătăria mediteraneană și cea europeană pot fi identificate în modul de preparare, cum ar fi folosirea usturoiului pentru aromă și laptele pentru a crea o textură cremoasă.

 

 

În timp, rețeta s-a adaptat la preferințele din ce în ce mai orientate către sănătate ale consumatorilor, oferind o metodă de preparare care pune accent pe ingrediente proaspete și pe gătirea sănătoasă. Astfel, pieptul de pui umplut cu spanac a devenit o alegere populară pentru mesele care combină nutriția adecvată cu plăcerea culinară.

 

 

 

 

 

Ingrediente necesare: 500-600 grame de piept de pui, 500 grame de spanac, 4-5 căţei de usturoi, sare, piper, 250 mililitri de lapte proaspăt, o lingură de făină, 50 mililitri de ulei.

 

 

Modul de preparare: spanacul se alege, se spală şi se fierbe în puţină apă cu sare, după care la răcire se toacă mărunt. Se pun 2-3 linguri de ulei într-o cratiţă. După ce s-a încins uleiul se daugă usturoiul tăiat mărunt şi făina. Se  prăjesc puţin după care se adaugă spanacul şi laptele câte puţin. Trebuie avută grijă ca spanacul să devină mai vârtos.

 

 

Pieptul de pui se curăţă de eventualele pieliţe, apoi se taie în felii subţiri şi se condimentează. Feliile obţinute se umplu cu spanac şi se pun la prăjit în cuptor, în tavă unsă anterior cu ulei sau grăsime. Pentru a nu se desface carnea folosiţi scobitori.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns